16 декември, 2008

ГОДИНАТА НА ЗЕМНИЯ БИК – ОПАСНИ И БЛАГОПРИЯТНИ ЕНЕРГИИ

 
На 4 февруари 2009 г. в 00:51 ч. започва годината на Земния Бик. В китайската метафизика винаги се използва слънчевият календар. По този календар годината настъпва на 4 или 5 февруари. Именно в този ден слънцето навлиза в 15-ия градус на Водолей.
Всяка година енергийните потоци в нашия дом се променят. Затова в началото на годината е добре да се анализира преразпределението на добрите и лошите енергии и в случай на необходимост да се вземат нужните мерки.
Във фън шуй има три вида поразяващи енергии: великия херцог Юпитер, трите ша и 5 жълта.
През 2009 г. великият херцог ще бъде на североизток в сектор 1 (22,5º–37,5º). Не трябва да се безпокоите, ако вашата спалня или входната ви врата се намират в този сектор. Просто през 2009 г. не трябва да безпокоите първите 15 градуса на североизток – да правите ремонти, да пробивате дупки.
Трите ша винаги се разполагат в едно от четирите основни направления. През 2009 г. това ще бъде източният сектор. Следователно не трябва да правите ремонт в този сектор от дома или да копаете земята и да строите в източната част на парцела. Трите ша не се нуждаят от „лечение“. Спокойно можете да спите и да работите в този сектор. Трите ша са опасни само тогава, когато ги безпокоите с разрушаване на физически обекти.
5 жълта – през 2009 г. тази звезда ще прелети в северния сектор. Това е звездата на нещастията и загубите. Ако в северния сектор се намира входната врата или спалнята ви, през 2009 г. ще се сблъскате с редица трудности и определено няма да ви върви по вода. Като предпазно средство можете да използвате метален чан. Ако обаче сте забравили да го поставите преди 4 февруари, по-добре го завържете за нещо или го прикрепете по някакъв начин, вместо да забивате пирони.
Друга неблагоприятна звезда е черната 2 – звездата на болестите. През 2009 г. тя ще заема западния сектор. Ако имате здравословни проблеми, постарайте се да избягвате този сектор. За да ослабите негативните страни на черната 2, можете да използвате елемента метал, като примерно разположите в западната част на дома медна или бронзова статуетка.
Звездата на грабежа 7 червена ще бъде в източния сектор. Има вероятност от нараняване с остри предмети. Ако в този сектор попада входната ви врата, то вземете мерки да защитите имуществото си. Като лекарство можете да използвате 3 или 4 бамбука във ваза с вода.
Звездата на раздора 3 нефрит ще бъде на североизток. Въздействието на тази звезда предизвиква конфликти, разправии, съдебни процеси. Можете да поставите в североизточната част на дома си предмет с червен цвят. Това ще намали негативните страни на сектора.
Дървената 4 ще бъде на юг. Секторът не се нуждае от корекции.
Бялата 6 ще бъде на югозапад. По принцип това е хубава звезда, но в 8-и период нейната енергия е мъртва и не можем да се възползваме от нея. Секторът е неутрален и не се нуждае от корекции.
„Звездата на бъдещото процъфтяване” (бялата 1) ще бъде на северозапад. Очакват ви успехи в образованието, стабилни доходи, добра репутация. Ако кабинетът ви е разположен в този сектор, очаква ви повишение в службата или поддръжка от влиятелни хора. Това ще е най-добрият сектор през 2009 г.
Главната „парична звезда“ (бялата 8) ще се намира на югоизток. Парите ще дойдат по-скоро благодарение на упорит труд, отколкото ако ги получите наготово. Ако входната ви врата се намира на югоизток, 2009 г. не е най-подходящото време за започване на нови проекти. Старайте се да прекарвате повече време в югоизточната стая. Секторът не е подходящ за малки деца. Възможни са травми на крайниците.
През 2009 г. в централния дворец ще се намира летящата звезда 9 виолетова – втората „парична звезда“ или още „звездата на бъдещите перспективи“, която се намира във фаза на разцвет. По принцип централната звезда почти не оказва влияние, защото няма пряк достъп с външното обкръжение.
Разбира се, това са само насоки и общи препоръки. За по-задълбочен анализ е необходимо да изходите от особеностите на вашето жилище.
Автор: Shoshi

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg