26 февруари, 2014

ИЗБОР НА ДАТА


Тази година, като бонус, раздадох много индивидуални календари. Оказа се обаче, че на повечето хора им е трудно да се ориентират как да работят с тях. Реших да напиша кратки пояснения, които ще са полезни не само за работа с индивидуалните календари, но и за тези, които ползват общите календари достъпни в интернет.

В китайския слънчев календар годината, месеца, деня и часа са представени от два знака – небесен ствол и земна клонка. В небесния ствол се редуват петте стихии – дърво, огън, земя, метал и вода, които от своя страна биват ин и ян и така се получават 10 елемента. В земните клони се редуват 12-те животни. Взаимодействието между тези елементи обуславя какъв ще бъде деня.

Изборът на правилна дата не е абсолютна гаранция за успех, това е само началото. Постигането на успеха е съвкупност от много показатели. Предполагам, че на много от вас се е случвало да започнат нещо с голямо желание, да вложат много сили, сърце и душа, а по пътя ви непрекъснато да възникват някакви спънки и трудности. Както и друг сценарий – нещата се развиват плавно, спокойно , като че всичко се подрежда от само себе си.  Датата е като семе, което се посява в началото на процеса и ако семето е здраво, ще поникне здраво растение. По същия начин ако началото на проект или събитие се заложи в правилното време, то те ще бъдат успешни.

На календарите, които прави моята програма, хубавите показатели са маркирани в червено, а лошите – в черно. Най-лесно ми е да ви кажа, избирайте дати и часове само с червено и избягвайте черните, но няма да е съвсем коректно. Не можем да кажем хубава ли е или лоша датата изобщо. Можем да кажем каква е датата за нещо конкретно. Първият филтър са индикаторите. Примерно за начало на важни неща не трябва да се избират дати с индикатор „разрушаване“, „закриване“, „отстраняване“. Хубави индикатори са „успех“, „откриване“, „установяване“, „стабилност“. В същото време ден с индикатор „отстраняване“ е благоприятен за начало на диета, прочистващи процедури и др.

Следващите фактори също разглеждаме в зависимост от поставените цели. За абсолютно всички начинания е добре ако в деня или часа има „благороден човек“, а още по-добре ако е „личен благороден човек“. Също така дните с „личен разрушител“ трябва да се избягват, т.е. да се занимавате с рутинни неща, да не започвате нови проекти.

Лош фактор в датата може да бъде звездата на болестите, но ако целта ви не е да отидете на лекар в този ден, а да извършите някаква финансова сделка, то тази звезда изобщо не ви интересува. Обезпокоително може да бъде ако присъства примерно „ден без богатство“ или други фактори, които са неблагоприятни за сделки с пари.

В дните с годишно Ша не трябва да започвате нищо, което трябва да свършите за определен срок, защото е твърде вероятно да пресрочите. Ако започвате обаче някакъв дългосрочен проект, спокойно можете да го пренебрегнете.

Аналогично стоят нещата с избора на час. Избягвайте „празните часове“, започнатото в тях ще е безрезултатно. В същото време ако искате да придадете ускорение на нещо използвайте час с „пътешестващ кон“.

Освен общи има и лични индикатори, като „благороден човек“, „кон на богатството“, „звезда на богатството“, „вълшебник на любовта“ и други, които имат по-силно влияние.

С тези общи насоки съвсем не искам да омаловажавам изборът на дата, за което има цяла наука и за да бъде една дата наистина хубава тя трябва да бъде в синхрон с човека. За целта обаче трябва да имате познания по китайска астрология и сюн кун да гуа.

За ежедневни цели обаче, тези кратки инструкции мисля, че ще ви бъдат съвсем достатъчни. Освен това избирайки подходяща дата и час можете да активирате годишните благородни, защото там има много силна положителна енергия.

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg