11 февруари, 2017

ЗДРАВЕТО ПРЕЗ 2017 ГОДИНА


Годината на огнения петел е представена от два елемента - огън и метал. С огънят е свързано сърцето, а с металът – белите дробове.
Когато говорим за органи не трябва да гледаме единствено какви функции изпълняват на физическо ниво, защото влияние оказват и нашите емоции и постъпки. Инският огън, освен със сърцето, е свързан и с любовта, а инският метал – със свободата. Примерно, хората, които имат робска психика, ще изпитват трудности през 2017г.
Някои казват, че здравето ни зависи преди всичко от менталната настройка – позитивно мислене, емоции, чувства. Други вярват само на лекарствата, храната, режима. В действителност е нужен комплексен подход. Има органи, които можем да се излекуваме само като променим нещо в мисленето си, а има и такива, при които помага само правилната храна. Това зависи освен от самия орган и от годината.
Разбира се, не може да се каже, че през тази година всички ще имат проблеми със сърцето и белите дробове. Годината ще окаже влияние на различни части на тялото в зависимост от възрастта и до колко човек резонира с тези енергии. Бялата страна резонира с любовта и свободата, а тъмната страна  - с липсата на любов и робство. Примерно, човек, който обича безусловно също ще усети влиянието, но не в негативен аспект, а обратното – ще се чувства по-здрав и щастлив.
В годините, в които са уязвими едновременно сърцето и белите дробове, задължително обръщаме внимание и на кръвообращението. Който има забавено кръвообращение или тромби, точно със същата скорост, със същите препятствия протича живота му. И обратното, ако имате много препятствия в живота, проверете до колко безпрепятствено тече кръвта ви.
С работата на сърцето и белите дробове е свързана речта във всичките ѝ проявления. По това как говори човек, как диша, може да се каже има ли проблеми със сърцето. Когато човек има трудно подвижен, тежък език и трудно изговаря думите, също има проблем със сърцето, а тембъра на гласа е свързан с дробовете. През 2017 проблеми може да има както със загубата на глас, така и трудности с говора, с изразяването.
Всеки орган има освен физическо и ефирно тяло. В зависимост от това в коя част се намира органа, прилагаме съответното лечение – ментално, астрално или физическо. През 2017г. органите са в горната част, за това трябва да се наблегне на менталното лечение, а то е най-сложно.
Сърцето е свързано с любовта. Когато то е здраво и работи ритмично, тогава човек не само е здрав, но от него извира енергията на любовта. Умее да отдава, да получава любов, всички го обичат.
Дробовете са свързани със свободата. Когато са здрави човек се чувства свободен, живее в хубави условия.
Сърцето е болно, когато човек чувства вина или се държи така, че другите да се чувстват виновни.
Дробовете не са здрави, когато човек скърби. Чувството на вина нарушава нормалната работа на сърцето, а скръбта разрушава белите дробове.
За да е здрав, човек трябва да води здравословен начин на живот, да се храни правилно, да се движи, но специално през тази година главното е да не допускаме да ни завладява чувството на вина или скръб.
И още - през 2017г., едно от условията за успешен живот е да промените нещо. Това може да е нов режим на хранене, или да откажете цигарите, или да започнете някакъв курс на обучение, или просто да промените маршрута, по който ходите на работа, без значение, просто някаква промяна.
Хората склонни към различни зависимости е добре да бъдат особено внимателни и да мобилизират цялата си воля, защото вероятността да бъдат провокирани да се отдадат на порока е твърде голяма.

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg