17 април, 2013

ПРИМЕРЕН АНАЛИЗ НА АПАРТАМЕНТИ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ФЪН ШУЙ


 
През април 2010г. имах щастието да попадна на курса на Инна Волкова за „Летящи звезди Сан Юан“. Вече бях запозната с нейната прецизност, задълбоченост и всеотдайност при поднасянето на информацията, от други нейни курсове,  но много приятно ме изненада това, че беше подготвила като примерен материал реално съществуващ жилищен комплекс в Киев и отделно примери от нейната практика. До този момент на курсовете на които съм била сме разглеждали някакви хипотетични ситуации и примери от книгите на древни майстори практикували преди хиляди години. От тогава все се каня да направя подобен анализ и ето, че накрая го осъществих. Преди няколко дни ходих да видя един апартамент, който си бях харесала в интернет и се сетих за статията, която написа Инна след курса. Част от нея ще преведа, а като примери ще разгледам някои от апартаментите в софийски комплекс.
 

Всички хора изучаващи фън шуй знаят, че картите на летящите звезди от 8-ми период (2004-2024г) имат сериозни проблеми. Примерно домове построени по оста север-юг и изток-запад задължително имат в два от дворците най-опасните комбинации във фън шуй : 5-2 и 2-5. Те носят различни бедствия – тежки болести, развод, банкрут. Това е много опасна енергия, която трябва да се избягва по всякакъв начин. Трябва да се търсят такива варианти, при които тази комбинация ще попадне в тоалетна, баня, килер, изрязана част или просто да няма сила благодарение на удачна планировка. В никакъв случай не трябва да се спи дълго в стая с 5-2 или 2-5. Също така не е добре да имате тази енергия на входната врата. Друга неприятна двойка комбинации в тези карти е 7-9 и 9-7. От друга страна тези комбинации могат да се използват много ефективно, ако са на подходящите места и са взети всички противопожарни мерки, защото в определен период от време има вероятност да предизвикат пожар. 7-9 на входната врата може да донесе богатство, а 9-7 може да бъде много хубава спалня за човек с гуа 2 или 8. За съжаление не могат да се използват от всички. Ако в дома живее малко момиче, певец, лектор или хора, чиято дейност е свързана с ораторското изкуство, то те могат да имат проблеми. В тази ситуация нямат късмет и хората с гуа 7. Те могат често да боледуват от настинки, да имат проблеми с кожни алергии и зъбите. Следващите неприятни комбинации в списъка са 3-4 и 4-3. Те са подходящи преди всичко за кухня. В останалите места носят спорове, скандали, психологически и емоционални проблеми. И в крайна сметка какво остава хубаво? Комбинацията 8-8. Носи богатство и процъфтяване. Има обаче един проблем. На едно и също място трябва да имаме активност за да поддържаме водната звезда 8, която носи процъфтяване и едновременно с това покой, за да поддържаме планинската звезда 8, която носи добро здраве и отношения. Ако успеем да направим само едното, то другия аспект страда.  Комбинациите 1-6 и 6-1 носят академически достижения, успехи в държавните структури, висок интелект, пари получени благодарение на собствения ум. Особено добре е 1-6 в спалнята и 6-1 в кабинета, дневната или входната врата. Освен звездите трябва да се отчетат и основните забрани във фън шуй:

-          да се изключи тоалетна на северозапад и юг

-          тоалетна срещу кухня, срещу входна врата, тоалетна в центъра

-          да се избегнат домове с неправилна форма

-          и много други неща

 
Апартаментът, който харесах има страхотна гледка към Витоша, но има някои недостатъци според  фън шуй, които не бих пренебрегнала.
 

На входната врата има хубава парична енергия. В малката спалня енергията е много лоша. Ако човек спи дълго време на такова място, има вероятност сериозно да се разболее. Евентуално биха могли да се чувстват добре хора с гуа 2 или 8. Голямата спалня е с хубава енергия, но трябва много сериозно да се помисли къде да се разположи леглото. При така даденото разположение са възможни проблеми със забременяването, спонтанни аборти, неизлечими болести. Ако се остъкли терасата апартаментът може да получи чудесен финансов потенциал, но въпреки това здравето може сериозно да пострада.
 

Този апартамент е огледален на първия и вече няма хубавия финансов потенциал. Енергията на входната врата е много лоша и на първо място може да пострада мъжа, преди всичко здравословно. Голямата спалня е изключително неблагоприятна и тук остъкляването на балкона е не просто препоръчително, а е абсолютно задължително.
 

Енергията на входната врата носи скандали и съдебни спорове. Спалнята е с прекрасна енергия, особено подходяща за държавни служители. В определени периоди от време в кухнята има опасност от пожар. Също така са вероятни проблеми със здравето –чести простуди, проблеми с дихателните органи, алергии. При правилно разположение на леглото и печката, апартамента е безопасен за живеене, но да се направи процъфтяващ ще е много сложно.
 

Енергията на входа носи пари, получени благодарение на собствения ум. Ако в апартамента живее самотна жена, то ще й бъде трудно да се омъжи. Ако живее мъж ще има проблеми с парите, кариерата или здравето – преди всичко с главата. Малки момичета и особено хора с гуа 7, ще имат проблеми с дихателни органи, алергии, зъби. Не виждам възможност за корекции. Апартамента е подходящ за жена отдадена на научна кариера, при това не с всяко гуа.

Много ми се искаше от 5-те блокчета да намеря апартамент с хубав фън шуй, без да е нужно да се правят компромиси или корекции, но за съжаление не открих такъв.
Търсенето продължава.
Сашка Величкова

 

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg