15 май, 2013

КОГА Е ДОБРЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДИЕТА


Всеки е чувал израза: „Попадна на подходящото място в подходящото време“. Във фън шуй търсим не само правилното място, но и правилното време. Правилно избраният ден и час за започване на нещо важно в живота може да ни донесе успех и обратното – започнатото в неподходящо време може да доведе до нежелани резултати.

Моята майка в последните години качи доста килограми и сега има желание да започне диета. За да може да се справи по-лесно, изчислих дата и час, в които енергията е благоприятна за това начинание. И тъй като много жени имат подобен проблем, реших да напиша кратка инструкция как се намират такива дни.

В китайския календар има 12 индикатора. За начало на диета най-подходящите индикатори са Избавление и Успех. Самото име на първия подсказва, че денят е подходящ да се избавим от нещо ненужно, старо, отживяло. Вторият е най-благоприятния от всички 12 и носи удвояващ успех.

След като сме избрали ден с подходящ индикатор, трябва да изключим общите неблагоприятни критерии – денят не трябва да бъде разрушител на годината или месеца, енергията на деня не трябва да бъде насочена против енергията на сезона, изключваме още дните с 3 Ша, с лунно и слънчево затъмнение, както и денят преди и след затъмнението.

Освен общи има и индивидуални критерии. Най-важният от тях е личния разрушител на човек, т.е. избрания ден не трябва да бъде в сблъсък с годината му на раждане. В същото време е много добре, ако датата е в сблъсък с деня на раждане на човека.

За да издържи на избрания диетичен режим на хранене, на човек му е нужна силна воля за да може да се контролира. В китайската астрология елемента на личността се контролира от елемента на властта. Примерно за човек роден в ден с небесен ствол огън, власт се явява елемента вода, следователно търсим ден с вода в небесния ствол.

Също така трябва да отчетем и фазите на луната. Ще получим по-добри резултати, ако започнем диетата на намаляваща луна. В интернет има достатъчно информация кога точно са тези дни.

След като вече сме избрали деня остава да изберем подходящ час. Аналогично на деня, изключваме всички неблагоприятни критерии: часът не трябва да разрушава деня, не трябва да е в пустота, нежелателни са и часовете с вреда и самонаказание. Хубаво е да изберем ден с „благороден човек“, а най-добре с „личен благороден човек“.

Ето и няколко дати, които отговарят на изброените критерии:

28.05. – не трябва да се използва от хора родени в годината на мишката, но за това пък е много подходяща за тези, които са родени в ден на мишката, особено ако небесния ствол е янска земя. Началото можете да поставите в часът на козата.

04.06. – не трябва да се използва от хора родени в годината на козата. Датата е най-подходяща за тези, които са родени в ден инско дърво на коза. Начало – часът на тигъра.

04.07. – не трябва да се използва от хора родени в годината на бика. Датата е най-подходяща за тези, които са родени в ден инско дърво на бик. Начало – часът на коня.

23.08. – не трябва да се използва от хора родени в годината на заека. Датата е най-подходяща за тези, които са редовни в ден инско дърво на заек. Начало – часът на коня.

24.09. – не трябва да се използва от хора родени в годината на свинята. Датата е най-подходяща за тези, които са родени в ден ински огън на свиня. Начало – часът на заека.

29.09. – не трябва да се използва от хора родени в годината на дракона. Денят е най-подходящ за тези, които са родени в ден янска вода на дракон. Начало – часът на бика.

18.11. – не трябва да се използва от хора родени в годината на коня. Денят е най-подходящ за тези, които са родени в ден янска вода на кон. Начало – часът на дракона.

30.11. – не трябва да се използва от хора родени в годината на коня. Денят е най-подходящ за тези, които са родени в ден янско дърво на кон. Начало – часът на късната мишка.

25.12. – не трябва да се използва от хора родени в годината на козата. Денят е най-подходящ за хора, които са родени в ден инско дърво на коза. Начало – часът на маймуната.
Успех в борбата с излишните килограми!
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg