26 декември, 2016

ГОДИНАТА НА ОГНЕНИЯ ПЕТЕЛ - ЧАСТ 4Продължавам с цикъла статии посветени на 2017 година. Друга много важна тема е ремонта. Както предполагам вече знаете, всяка година има места, в които не е желателно да се прави ремонт. Ако пренебрегнете тези забрани може да си навлечете много неприятности. Може да загубите както пари, така и време. Твърде вероятно е бюджетът, който сте си определили да свърши преди края на ремонта, или да бъдете изненадани с възникването на непредвидени разходи, или майсторът да се разболее и  ремонта да се проточи неприятно дълго, или работниците да поемат друг обект преди да са приключили при вас, което също да удължи времето предвидено за ремонт и т.н. примерите са много.
И така, кои са поразените сектори? На първо място това са местата, на които попадат 3 Ша – североизток-3, изток и югоизток-1 (от 45 до 135 градуса). Освен, че не трябва да правите ремонт в този сектор, не трябва и да се пренасяте в ново жилище, ако тилът му е разположен в посочения диапазон. Освен това, в домове с 3 Ша в тила, не е желателно да се правят ремонти през цялата година. Не е желателно да се нанасяте и да правите ремонт в жилища с тил на юг, където е разположена Жълтата 5 (за нея споменах в първата статия), както и с входна врата в южния сектор. Когато правите планове за ремонт или преместване, не забравяйте да отчитате както месечните 3 Ша, така и месечната 5. 
Много важен сектор през 2017 година е сектора на петела. Там попада най-силната годишна енергия – Тай Суй, Князът на годината. Характерно за него е, че усилва многократно всички енергии в сектора, както звездите от наталната ката, така и годишните звезди. Особено силно ще усетите въздействието му ако има някаква активност в западно направление от дома ви. Дали ще е хубаво или лошо зависи от индивидуалните особености на дома ви. Независимо от това хубави или лоши енергии попадат в сектора, не трябва да обезпокоявате Княза на годината с ремонтна дейност. Под ремонт нямам предвид боядисване на стени или лепене на тапети, става въпрос за рушене на стени, пробиване на дупки, забиване на пирони.
Срещу Тай Суй, в сектора на заека, се намира Суй По, Разрушителят на годината. Всичките тези сектори не са опасни за живеене, забранен е само ремонта.
Хубавата новина е, че ремонтите не винаги са опасни. Има и хубави сектори, в които ако започнете ремонт в подходящото време, ще получите и много хубава активация. Това може да ви помогне в различни сфери от живота – здраве, отношения, финанси, кариера.
Освен лошите сектори, има и хубави. Тяхното активиране ще ви помогне да засилите паричния поток, да подобрите атмосферата вкъщи, да получите подкрепа или средства за постигане на целите, да ви върнат дълг или да получите кредит и т.н. През 2017г. четирите Благородни помощника са разположени на северозапад, север, югоизток и юг.
Тай Ян ще бъде в сектора на кучето (СЗ-1). Подкрепя мъжа, а също така може да получите помощ от мъж. Помага за осъществяване на заплануваните проекти.
Тай Ин ще бъде в сектора на мишката (С-2). Помага на жената и привлича помощници от женски пол. Разсейва конфликти възникнали както в семейството, така и в работата.
Благородния Дракон ще бъде в сектора на дракона (ЮИ-1). Той е чудесен финансов помощник, засилва паричния поток.
Благословения Дракон ще бъде в сектора на коня (Ю-2). Активирането му ще ви избави от депресивните състояния.
Желая ви здрава и успешна нова година! Направете живота си по-лесен с помощта на фън шуй!
 
Сашка ВеличковаСътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg