07 юни, 2013


10 МИТА ВЪВ ФЪН ШУЙ

Непрекъснато попадам на невярна информация в интернет относно фън шуй. Позволих си да извадя 10 от тях, които ми направиха впечатление въпреки, че са много повече.

1.     Фън шуй философията се основава на подреждането на предметите в пространството така, че да привлекат в дома ви, а от там и в живота ви романтиката, богатството, хармонията в отношенията, професионалните успехи и мъдростта.

Това е може би една от най-големите заблуди. Всичко изглежда много лесно и просто. В действителност съвсем не е така. Както и да се опитваме да подредим предметите в жилището, не във всяко може да се постигне хубав фън шуй. Както има плодородни почви, които дават изобилен урожай при минимални усилия от страна на човека, така и в пустинята колкото и да се стараем не можем да постигнем същия резултат.

2.     Окачете вятърни чанове от външната страна на входната врата – те са популярен инструмент за балансиране на енергиите.

В зависимост от разположението на входната врата, в дома влиза определен вид енергия. Ако тя е хубава всичко е ок. Ако е лоша, каквото и да сложим не можем да я променим. Единственото решение е да завъртим вратата под определен ъгъл. Къщата ни дава по-големи възможности за действие. Често има вариант дори да променим местоположението на входната врата. В апартамента сме много ограничени, за това трябва много внимателно да избирате жилището си преди да го купите.

3.     Боядисайте входната врата в ярък цвят, различен от тези вътре в дома си – най-подходящо за целта според философията на фън шуй е червеното.

Не бива такъв съвет да се възприема като универсален. Червеният цвят може не само да не ви донесе желания положителен резултат, а точно обратното.

4.     Фонтаните, а също така и всичко свързано с водата, ще привлече богатството в дома ви. Сложете фонтан, аквариум или ваза с красиви камъчета и малко вода в хола или близо до мястото, където работите.

Фонтанът действително се използва в фън шуй, но мястото му се определя в зависимост от водните формули.

5.     Във фън шуй печката е един от символите на богатството, за това трябва да е чиста и котлоните да са в изправност.

 Печката действително е с особено значение във фън шуй, но не чистотата и изправността са важни в случая. Това го знае всеки човек, без изобщо да е специалист по фън шуй.  От първостепенно значение е мястото, на което е разположена печката.

6.     Витите стълби спомагат за изтичане на положителната енергия.

Витите стълби в средата на жилището са аналог на спирала, която се забива в сърцето или стомаха. От тук са вероятни здравословни проблеми в съответните области.

7.     Картини на водна тема – морета, реки, водопади и океани, особено ако има вълни с бяла пяна, допълнително привличат богатство и късмет.

Основното за финансовия просперитет е наличието на подходяща енергия на входната врата. Има и различни видове активации за стимулиране на паричния късмет, но при тях се използва реална вода. Просто една картина, та било тя и с океан или бяла пяна, не може да промени нищо във финансовото ви положение.

8.     Зеленото, червеното и пурпурното привличат енергията на парите.

Тук не разбрах как точно става привличането. Съветът е да се боядисат стаите на жилището в червено и зелено???

9.     Никога не допускайте в югоизточния сектор на дома да няма парченце злато, монета, банкнота или друг вид паричен знак.

Този съвет съм го извадила за майтап и няма смисъл да го коментирам. Мисля, че никой здравомислещ човек не гледа на него сериозно.

10.  Не използвайте прибори и съдове за еднократна употреба, защото по този начин се програмира тенденция към спад на благосъстоянието в бъдеще.

Без коментар.
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg