27 юли, 2024

ДВОРЕЦЪТ НА ЖИВОТА В ЦИ МЕН ДУН ЦЗЯ

 

Ци Мен Дун Цзя е едно от най-древните метафизични изкуства. 

Първоначално възниква като военно изкуство, като чрез него се разработват стратегии за печелене на битки, а в днешно време се използва за привличане на късмет и управление на различни ситуации в живота и бизнеса, за предсказания – като оракул, за избор на благоприятна дата за различни начинания, както и за анализ на съдбата на човек според картата му на раждане.

Основният дворец в личната карта е Дворецът на съдбата. В него има няколко компонента, но сега ще разгледаме накратко само един от тях – звездата.

Във всеки калкулатор в интернет можете да си построите картата по Ци Мен Дун Цзя и да видите кой е вашият дворец на съдбата. Примерно този. При построяването на картата трябва да попълните своята дата на раждане и час, а също и да сложите отметка на "карта часа" и "карта рождения".

Ще получите подобна на тази карта.


Вашият Дворец на съдбата е там, където пише DP. Отбележете си звездата, която попада в него.

За да се ориентирате по-лесно, съм оградила звездите с червено.

А това е първоначалното разположение на звездите, тяхното родно място.


Започваме със звездата Небесен чиновник. Хората с тази звезда в двореца на живота могат много успешно да се изкачат по кариерната стълбица, като често заемат ръководни позиции. Те са не само много надеждни, но и отговорни, ще направят всичко, дори да е извън личната им отговорност, управляват времето си добре, но не могат да изпълняват много задачи едновременно, могат да се концентрират само върху една дейност. Има много видове знатни хора, "благородници", а Чиновникът е богат и силен благородник. Хората с тази звезда в двореца на живота винаги могат да получат подкрепа от друг богат благороден човек. Като цяло те добре боравят с парите.

Звездата Небесен стълб е свързана с комуникациите – всичко, за което се използва устата. Основната позиция на тази звезда е западната. В И цзин западът е зоната на общуването, а във фън шуй на запад е седмицата също е свързана с разговорите и споровете. Тоест всичко е взаимосвързано. В шаблона 24 планини на запад е петелът - той става сутрин и веднага кукурига (използва устата си), така че целият този дворец е свързан с комуникациите. Звездата Небесен стълб засяга също спорове и дискусии, както и пречки или затваряне. Така че обикновено може да се разглежда и като проблеми с комуникацията.

Основното разположение на звездата Небесен герой е в южния дворец. Той символизира огъня, а огъня означава красота, добра репутация и слава. Хората със звездата Небесен герой в двореца на съдбата са добри в говоренето пред публика, представянето, умеят добре да се обличат и гримират.

Небесно сърце – ако тази звезда е във вашия дворец на живота, то вие обичате да помагате на хората, разбирате техните трудности, упорити сте и предпочитате да работите сами. Също така тази звезда отговаря за управленските способности и за лидерството (подобно на звездата Небесна трева). Сърце е докторската звезда, затова я свързваме с лечението, изцелението и възстановяването.

Небесен помощник е другата звезда свързана с благородството. Небесният чиновник е богат тип благородник, а Небесният помощник е един вид интелектуален благородник - някой умен, който може да ви помогне със знания, а не с пари. Тази звезда е свързана с преподаването и ученето. Хората с тази звезда в двореца на съдбата са много надеждни, на тях може да се разчита, честни, добре се справят с решаването на проблеми, прекалено аналитични и прекалено задълбочени, което ги прави нерешителни, когато става въпрос за избор.

Звездата Небесен агресор представлява агресия и смелост, също като бойците ​​или спортистите - силен борбен дух. Нейното основно разположение е източния дворец. Във фън шуй и И дзин този дворец е свързан със смелостта, енергичната атака и скоростта. В резултат на това такива хора нямат търпение, не могат да спрат и да направят пауза. Тази звезда означава също спор или дискусия. Ако разглеждате своя дворец на живота посредством годишната карта и видите звездата Небесен разрушител, значи ви предстоят промени през тази година. Въобще с тази звезда може да имате големи промени в живота.

Звездата Небесен орис също е свързана с обучението и е символ на развитие. Такива хора са много мили, щедри, приятелски настроени, но може да проявяват инат и склонност към прокрастинация. Хората с Небесен орис в двореца на живота се учат през целия живот и също могат да бъдат добри учители. Тази звезда също означава ресурси, затова хората с Небесен орис има добър потенциал да натрупат достатъчно активи в напреднала възраст. В същото време, когато анализираме здравословни проблеми, се обръщаме към тази звезда.

Небесна трева е звездата на предприемачите. Това са  безстрашни, смели, независими хора, но и много нетърпеливи. Могат да бъдат предприемачи или лидери, защото са пълни с идеи, ориентирани са към действието и не се страхуват да поемат рискове, знаят как да общуват и да обединяват хората. Това е типичния бизнесмен.

Повече за Двореца на съдбата може да разберете от  уебинара

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg