12 юли, 2018

ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ С ПОМОЩТА НА ФЪН ШУЙ


Не знам до колко актуална е темата за продажба на недвижими имоти, но от време на време ми се обаждат клиенти точно с такъв проблем. За това днес реших да споделя с вас няколко метода, с които да улесните и ускорите продажбата на апартамент или къща. В предложенията има както съвсем елементарни, за хора без никакъв опит в китайската метафизика, така и за по-напреднали. Започваме от лесното към сложното.

1.     „Пътешестващ кон“ е символична звезда от китайската астрология, която се използва и във фън шуй, и в избора на дата. Той е символ на движението и промените като цяло. Продажбата на жилище също е движение. От една страна се премествате да живеете на друго място, от друга е важна промяна в живота на човек. Първият метод е за хора, които не желаят да се занимават с измервания и изчисления. Вземете просто една фигурка на кон и я сложете пред входната врата (от вътрешната страна) с муцуна обърната към нея. Разстоянието между коня и вратата няма значение. Определя се в зависимост от жилището. В най-добрият вариант конят трябва да е от метал, но може да бъде и от дърво или пластмаса. Това е символичен метод. Конят символизира стремежът ви да напуснете този дом.

2.     Движението на енергията Ци в жилището, нейното обновяване, е една от първите задачи, които трябва да решите, ако искате бързо да продадете домът си. Струпването на купища вещи, възпрепятстват движението на Ци. Също така, не е добре в жилището да има места, които не се проветряват, въздухът е застоял и енергията не се обновява. Тъй като се стремите към промяна, трябва да премахнете всичко, което води до застой. Особено важно е да разчистите пространството пред входната врата, както от вътрешната страна, така и от външната.

Това бяха съвсем простите препоръки, които не са свързани с никакви измервания. Следват по-сложните начини.

3.     Обикновено в домът има 4 сектора по 15 градуса, които са свързани с „Пътешестващия кон“. Това са тигърът, змията, маймуната и прасето. Можете да ги намерите, като използвате шаблона 24 планини. Измервате направлението на която и да е от стените на апартамента, след това върху скицата отбелязвате центъра и от него прекарвате перпендикуляр към стената. Налагате отгоре шаблона „24 планини“ и го завъртате така, че перпендикуляра, който сте начертали на скицата да съвпадне с градусите, които сте измерили. Както е показано в примера, направлението на стената на дневната е 89 градуса изток и перпендикулярът попада върху същите градуси от шаблона. След това намирате 4-те сектора на „пътешестващия кон“. В тях не трябва да има тежки масивни мебели, като секции и гардероби примерно. Диваните, столовете, малките масички, не пречат. За да ги активирате може да направите почистване на секторите, като просто забършете пода с влажен парцал.
 

4.     Освен почистването, може да направите и по-сериозна активация. Това значително ще усили ефекта. За да направите активацията обаче, ви трябват повече знания по фън шуй и бацзъй. На аматьорско ниво, може просто да сложите по една фигурка на кон във всеки сектор.

5.     Всички тези манипулации с пространството ще са още по-ефективни, ако има връзка между пространство и време. За целта е нужно да изберете и подходяща дата. В идеалния случай трябва да изберете дата, която свързва вас и „пътешестващия кон“, за да даде мощен тласък на процеса. Тези, които не са запознати с техниката „избор на датата“, също биха могли да се възползват от някои препоръки, но все пак трябва да имат някаква представа от китайския календар. Хубав ден и час се избира както за поставяне на фигурките в сектора, така и за извършване на почистването. За целта може да използвате безплатните календари в интернет. Преди да изберете хубавото, трябва да избегнете лошото. Задраскайте всички дни с неблагоприятни индикатори: дни без богатство, сблъсък между деня и месеца, 3Ша и други неблагоприятни индикатори. Хубаво би било да има някакви положителни характеристики, но не е задължително. След като сте избрали ден, следва да изберете час. Прилагате същия метод, изключвате лошите индикатори, като празнота, неизползваем час и т.н., но задължително трябва да присъстват и някои хубави характеристики – кон на богатството, богатство, благороден човек.

Освен фън шуй, за продажбата на жилище помагат и активациите по Ци Мен Дун Дзя или да използвате Божествата от Фа Ци Мен. За тях обаче ви трябват много по-задълбочени знания. Какъвто и метод да използвате, за да имате успех трябва да поискате разумна сума, не слагайте силно завишена цена. Добре би било да знаете и своята парична цифра, за да я използвате в ценообразуването.
Ако всичко това ви се струва много сложно, може да използвате един психологически метод. Точно преди да дойде потенциалния купувач на оглед, сварете на котлона кафе. Подръжте го достатъчно дълго, така че ароматът му да се разнесе из целия апартамент. Вместо кафе може да използвате и ябълка с канела.
За всякакви консултации по фън шуй, може да се обръщате към мен.

Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg