30 май, 2013

ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО В АСТРОЛОГИЯТА


 
Най-често задаваният въпрос сред клиентите ми е въпросът за парите. Моята любима тема обаче са децата и по-точно благоприятните периоди за забременяване и раждане при жената.

Има жени, които могат да забременеят по всяко време и тогава техния хороскоп ни помага да изберем най-добрата година.Това е годината, в която освен че ще имат безпроблемни бременност и раждане, но и ще родят здраво, умно и талантливо дете.

За жалост не са малко жените, които имат проблем със забременяването. Още по-травмиращо е, когато докторите не могат да открият причината за безплодието. Има жени, при които невъзможността да имат деца е заложено в хороскопа им и няма начин да променят това. Те обаче са много по-малко в сравнение с жените, които могат да забременеят само в определени периоди. Много тъжно е, когато жената по една или друга причина пропуска този период. Примерно съществува вариант, при който жената има възможност да забременее единствено в периода между 18-тата и 28-та си годишнина. В днешно време много млади момичета мислейки си, че животът е пред тях искат първо да завършат университет, да направят кариера и чак след това се замислят за деца. Да, но понякога тази възможност е отминала безвъзвратно и за винаги. Дали ако знаеха предварително щяха да организират живота си по друг начин?

Друг вариант – много жени се решават да пробват инвитро, което направено в неподходящ момент често завършва безрезултатно. Някои пробват отново и отново влагайки много средства, подлагайки на риск здравето си, което е нищо в сравнение с психологичните травми.

Случаят с моя приятелка съм разказвала на кратко в бг-мама, а тук ще го обясня по-подробно. 

Час
Ден
Месец
Год
метал ян
вода ян
вода ин
вода ян
земя ян
вода ян
земя ин
вода ян
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Това е нейната астрологична карта, съставена от 4 стълба – на годината, месеца, деня и часа. Всеки стълб се състои от две части: горна – небесен ствол и долна – земна клонка. Във всяка земна клонка има скрити небесни стволове, които варират от 2 до 4. Небесният ствол на деня определя дневната доминанта на човека или така наречения „елемент на личността“. В случая имаме жена с елемент вода ян. Елементът на децата (както и другите жизнени аспекти: пари, власт, ресурс) се определя с помощта на класическия цикъл на взаимодействие на 5-те елемента. Децата са това, което ражда жената. В цикъла на пораждане водата поражда дървото, следователно за жена с елемент вода, децата ще бъдат елемент дърво.
 

Както се вижда в хороскопа ѝ изцяло липсва дърво (деца).

Друго, което прави впечатление на пръв поглед е, че картата е много студена, липсва огън. Възможността една жена да забременее и да износи детето зависи преди всичко от силата на бъбреците и баланса в ендокринната система, т.е. важен е баланса между огъня и водата.

Това, че елементът на децата липсва в картата все още не е повод за безпокойство. Животът на човек е разделен на периоди от по 10 години и ако елемента на децата дойде в някой от тези периоди напълно възможно е жената безпроблемно да забременее.

 
 
ноември
2066
ноември
2056
ноември
2046
ноември
2036
ноември
2026
ноември
2016
ноември
2006
ноември 1996
ноември
1986
ноември
1976
вода ин
дърво ян
дърво ин
огън ян
огън ин
земя ян
земя ин
метал ян
метал ин
вода ян
дърво ин
земя ян
огън ин
огън ян
земя ин
метал ян
метал ин
земя ян
вода ин
вода ян
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Така изглеждат “периодите на късмета“ на жената, която съм взела за пример. Вижда се, че елементът на децата идва, когато тя ще е на възраст, в която детеродните ѝ възможности и въобще желанието ѝ за деца, вече ще са преминали. Следователно проблемите сочещи  безплодие се натрупват.

В ба дзы и фън шуй наличието на един фактор сочещ към даден проблем означава, че са възможни известни трудности в този аспект, но все още не означава непреодолим проблем. Когато обаче се получи струпване на проблеми от едно и също естество вече трябва да обърнем сериозно внимание. За това ако в картата на жена има фактори сочещи за проблем със забременяването, в никакъв случай не трябва да се нанася в жилище, чийто фън шуй говори за същите проблеми. Задължително трябва да се избере място за леглото, където тя ще получи подкрепа и в сектора на зачатието не трябва да има активност – врата, прозорец, телевизор, компютър, тоалетна чиния, печка.

Продължаваме с анализа на хороскопа. Часовия стълб в картата на майката отговаря за децата. Освен елементите са важни духовете и демоните. Много добре би било ако присъстват примерно „Благороден човек“ или „Академическата звезда“. В случая обаче имаме „Приют на самотата“, което също сочи към безплодие.

В действителност тази жена наистина дълго време не успяваше да забременее. Ясно е, че изключително важно е да успее да си набави елемента на детето – дърво. В такъв случай някои „специалисти“ съветват това да стане, като носи зелени дрехи, като боядиса стените на спалнята в зелено, като напълни дома си с предмети от дърво или като носи лавров венец на главата си (последното е от арсенала на Захаров, който е цар на иронията). Разбира се всичко това е крайно неефективно. Най-сигурния начин да си набави елемента на децата, е като осинови дете. Има много случаи, в които бездетни двойки осиновяват дете и след това раждат свое. Естествено това е добър вариант, но хората прибягват до него едва след като са опитали всичко останало.

Друго, което може да направи, е да се възползва от годините, които носят енергията на дървото. Това са годината на тигъра и на заека (2010 и 2011г.). Тя разбра за тази възможност през 2006г и никак не можеше да си представи да чака толкова дълго време. При това трябваше да забременее през 2010, за да има възможност да износи детето докато не е отминала енергията на дървото. Ако забременее по-късно и не успее да роди до края на 2011, вероятността от спонтанен аборт е много голяма. Друго важно условие за раждането е да има движение в детския стълб. В 2011г. това се осъществява, защото заека и кучето участват в сливане, в резултат се получава огън, който е така необходим за температурното регулиране на картата, но се губи дървото – елемента не детето. Засилва се опасността от преждевременно раждане.

Жената започна да опитва инвитро, минаха 7-8 неуспешни опита. Доктора, който извършваше процедурите непроумяваше защо не се получава. От медицинска гледна точка правеше всичко възможно и не можеше да разбере какъв би могъл да е проблема.

Годините минаха и настъпи 2010г. Предстоеше последен опит. След това рискът за здравето на майката ставаше прекалено голям и лекарите не искаха да поемат такава отговорност. Избрахме подходящ месец и макар, че шансовете ѝ бяха минимални чудото се случи. Както се очакваше бременността не мина безпроблемно. Също така детето се роди преждевременно, но тъй като заека се явява „Благороден човек“ за майката, всичко имаше щастлив край.

Ако беше изчакала подходящия момент можеше да си спести много, но не мога да я упреквам. На нейно място сигурно и аз бих постъпила така, все пак надеждата умира последна. Хубаво е обаче всички жени в нейното положение да знаят, че имат избор.

Днес бяхме на рожден ден на това толкова желано, чакано и изстрадано детенце, донесло толкава радост на мама и тате. Да ни е живо и здраво!

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg