17 април, 2013

ПРИМЕРЕН АНАЛИЗ НА АПАРТАМЕНТИ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ФЪН ШУЙ


 
През април 2010г. имах щастието да попадна на курса на Инна Волкова за „Летящи звезди Сан Юан“. Вече бях запозната с нейната прецизност, задълбоченост и всеотдайност при поднасянето на информацията, от други нейни курсове,  но много приятно ме изненада това, че беше подготвила като примерен материал реално съществуващ жилищен комплекс в Киев и отделно примери от нейната практика. До този момент на курсовете на които съм била сме разглеждали някакви хипотетични ситуации и примери от книгите на древни майстори практикували преди хиляди години. От тогава все се каня да направя подобен анализ и ето, че накрая го осъществих. Преди няколко дни ходих да видя един апартамент, който си бях харесала в интернет и се сетих за статията, която написа Инна след курса. Част от нея ще преведа, а като примери ще разгледам някои от апартаментите в софийски комплекс.
 

Всички хора изучаващи фън шуй знаят, че картите на летящите звезди от 8-ми период (2004-2024г) имат сериозни проблеми. Примерно домове построени по оста север-юг и изток-запад задължително имат в два от дворците най-опасните комбинации във фън шуй : 5-2 и 2-5. Те носят различни бедствия – тежки болести, развод, банкрут. Това е много опасна енергия, която трябва да се избягва по всякакъв начин. Трябва да се търсят такива варианти, при които тази комбинация ще попадне в тоалетна, баня, килер, изрязана част или просто да няма сила благодарение на удачна планировка. В никакъв случай не трябва да се спи дълго в стая с 5-2 или 2-5. Също така не е добре да имате тази енергия на входната врата. Друга неприятна двойка комбинации в тези карти е 7-9 и 9-7. От друга страна тези комбинации могат да се използват много ефективно, ако са на подходящите места и са взети всички противопожарни мерки, защото в определен период от време има вероятност да предизвикат пожар. 7-9 на входната врата може да донесе богатство, а 9-7 може да бъде много хубава спалня за човек с гуа 2 или 8. За съжаление не могат да се използват от всички. Ако в дома живее малко момиче, певец, лектор или хора, чиято дейност е свързана с ораторското изкуство, то те могат да имат проблеми. В тази ситуация нямат късмет и хората с гуа 7. Те могат често да боледуват от настинки, да имат проблеми с кожни алергии и зъбите. Следващите неприятни комбинации в списъка са 3-4 и 4-3. Те са подходящи преди всичко за кухня. В останалите места носят спорове, скандали, психологически и емоционални проблеми. И в крайна сметка какво остава хубаво? Комбинацията 8-8. Носи богатство и процъфтяване. Има обаче един проблем. На едно и също място трябва да имаме активност за да поддържаме водната звезда 8, която носи процъфтяване и едновременно с това покой, за да поддържаме планинската звезда 8, която носи добро здраве и отношения. Ако успеем да направим само едното, то другия аспект страда.  Комбинациите 1-6 и 6-1 носят академически достижения, успехи в държавните структури, висок интелект, пари получени благодарение на собствения ум. Особено добре е 1-6 в спалнята и 6-1 в кабинета, дневната или входната врата. Освен звездите трябва да се отчетат и основните забрани във фън шуй:

-          да се изключи тоалетна на северозапад и юг

-          тоалетна срещу кухня, срещу входна врата, тоалетна в центъра

-          да се избегнат домове с неправилна форма

-          и много други неща

 




Апартаментът, който харесах има страхотна гледка към Витоша, но има някои недостатъци според  фън шуй, които не бих пренебрегнала.
 

На входната врата има хубава парична енергия. В малката спалня енергията е много лоша. Ако човек спи дълго време на такова място, има вероятност сериозно да се разболее. Евентуално биха могли да се чувстват добре хора с гуа 2 или 8. Голямата спалня е с хубава енергия, но трябва много сериозно да се помисли къде да се разположи леглото. При така даденото разположение са възможни проблеми със забременяването, спонтанни аборти, неизлечими болести. Ако се остъкли терасата апартаментът може да получи чудесен финансов потенциал, но въпреки това здравето може сериозно да пострада.
 

Този апартамент е огледален на първия и вече няма хубавия финансов потенциал. Енергията на входната врата е много лоша и на първо място може да пострада мъжа, преди всичко здравословно. Голямата спалня е изключително неблагоприятна и тук остъкляването на балкона е не просто препоръчително, а е абсолютно задължително.
 

Енергията на входната врата носи скандали и съдебни спорове. Спалнята е с прекрасна енергия, особено подходяща за държавни служители. В определени периоди от време в кухнята има опасност от пожар. Също така са вероятни проблеми със здравето –чести простуди, проблеми с дихателните органи, алергии. При правилно разположение на леглото и печката, апартамента е безопасен за живеене, но да се направи процъфтяващ ще е много сложно.
 

Енергията на входа носи пари, получени благодарение на собствения ум. Ако в апартамента живее самотна жена, то ще й бъде трудно да се омъжи. Ако живее мъж ще има проблеми с парите, кариерата или здравето – преди всичко с главата. Малки момичета и особено хора с гуа 7, ще имат проблеми с дихателни органи, алергии, зъби. Не виждам възможност за корекции. Апартамента е подходящ за жена отдадена на научна кариера, при това не с всяко гуа.

Много ми се искаше от 5-те блокчета да намеря апартамент с хубав фън шуй, без да е нужно да се правят компромиси или корекции, но за съжаление не открих такъв.
Търсенето продължава.
Сашка Величкова

 

9 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте Shoshi,
Наистина много интересен материал. Благодаря че го споделихте! Относно темата - има ли все пак подходящи за осми период фасади, които да носят по-вече позитиви от колкото негативи?
DRU

shoshi каза...

Здравейте DRU,
Във всяка карта има както хубави комбинации, така и лоши. Има такива, в които хубавите преобладават, но не това е важното. За да се оцени едно жилище като хубаво, трябва разпределението на стаите в него да е такова, че да са "пуснати" хубавите енергии, а лошите или да не се допускат, или да са "затворени" в помощни помещения, като тоалетна, баня, килер. Също така е важно входната врата да е в такъв сектор, че на нея да попада парична звезда. Друг много важен акпект е кави са преоритетите на хората, които ще живеят в даденото жилище. Примерно има вариант при който паричната звезда е на входната врата, но в същото време комбинацията е такава, че възпрепятства раждането на деца. Не на последно място по значение е личното гуа на хората. Един и същи апартамент може да е много хубав за едни и неподходящ за други.

врати за пожар каза...

На фън шуй има доста интересно обзавеждане и много хора вече залагат на него особено що се отнася до спалнята. Лично аз харесвам голяма спалня с хубава енергия, но трябва много сериозно да се помисли къде да се разположи леглото. При така даденото разположение са възможни проблеми със забременяването, спонтанни аборти, неизлечими болести. Ако се остъкли терасата апартаментът може да получи чудесен финансов потенциал, но въпреки това здравето може сериозно да пострада. Както и вие така добре сте ни го описали.Радвам се че попаднах на вашата статия и се надявам често да споделяте с нас.

врати противопожарни каза...

Определено тази статия ще ми бъде от доста голяма полза сега когато иска да се обзаведа по Фън Шуй спалнята и както пишете..." Голямата спалня е с хубава енергия, но трябва много сериозно да се помисли къде да се разположи леглото. При така даденото разположение са възможни проблеми със забременяването, спонтанни аборти, неизлечими болести. Ако се остъкли терасата апартаментът може да получи чудесен финансов потенциал, но въпреки това здравето може сериозно да пострада. ......." много добра идея да имаме една по голяма панорамна гледка към нещо зелено, а не само към сградите, но уви не всеки апартамент това го позволява.

shoshi каза...

Целта на тази статия не е да помага на хора, на които им предстои обзавеждане на спалнята. Целта е да провокира хората, които се интересуват от фън шуй, да изследват тази наука в детайли. Да разберат, че от първостепенно значение е енергията, която влиза в стаята и мястото на леглото. Едва след това може да се говори за подреждане на мебели, цветово оформление и т.н.

врата за пожар каза...

Да си призная до сега не бях чувала, че подредбата на домът ти може да ти влия отрицателно не само на настроението но и здравословно. В крайна сметка ако нещо не ти харесва просто го слагаш там където стои добре.Но за да има толкова много последователи на фън шуй явно има защо.Точно заради това започнах да се интересувам малко по задълбочено .Понякога има странни мебели,особено за спалнята, тоест странно подреждане и комбиниране.Но това за огледалата, че могат да вземат енергията е така.

shoshi каза...

Обзавеждане е силно казано. Влияние може да окаже местоположението на леглото, печката и тоалетната чиния. Фън шуй обаче съвсем не се изчерпва с обзавеждането на дома. Това е само една малка част. Има жилища, които са ориентирани така, че както и да ги обзаведе човек трудно може да си осигури добро здраве и просперитет.
От огромно значение е разположението на дома спрямо околната среда, направлението на фасадата, местоположението на входната врата и вътрешната планировка.

пожарни врати каза...

Чувала съм и преди време доста се интересувах от това как да обзаведа моят дом, така, че енергията да бъде положителна и да привлича хубави неща да се случват на цялото ми семейство.Но сега за първи път чувам че Фън Шуй има значение и за това къде точно да ти бъде построен и самият апартамент.Е определено това вече е трудно да намериш такъв архитект,който да ги съобрази тези подробности както ще кажат някои.Но че разположението има значение - има.Особено спалнята или огледалата на къде гледат.

shoshi каза...

Не е трудно, когато архитекта работи с консултант по фън шуй, който си разбира от работата. Резултатите са много добри.

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg