16 декември, 2015

ФЪН ШУЙ 2016


Годината на огнената маймуна започва на 4 февруари.

Както в живота на човек има добри и лоши години, така и в домовете си всяка година сте подложени на влиянието на различни енергии. Дори основния фън шуй на жилището ви да е хубав, добре е да проследявате годишните енергии. Това от една страна би могло да ви помогне да се защитите от евентуални неприятности, а от друга – да знаете как да действате, за да не пропуснете добрите възможности.

За да можете да анализирате какви енергии попадат в дома ви, първо трябва да разполагате с негова скица. След това можете да разпределите енергиите по отделните помещения. Имайте предвид, че във една стая може да доминира само една енергия. Следваща задължителна стъпка е да определите личното число гуа и година на раждане на всички членове на семейството. Така ще знаете кой попада в групата на риска и има ли нужда от защита, и кой ще може най-пълноценно да се възползва от благоприятните енергии, за да предприеме съответните действия.

Особено внимание трябва да обърнете на входната врата, спалнята, детската, местата на които са разположени леглата и мястото, на което учите или работите, ако го правите вкъщи. Баня, тоалетна, склад, килер, гардеробна или стая, в която не прекарвате много време, не е нужно да анализирате.

През 2016г. в центъра ще бъде звездата на болестите. Тя няма да е активна в дома, а по-скоро ще действа глобално на всички, като задава общите тенденции за годината – болести, проблеми с храносмилателната система. Освен това тя носи стагнация и забавяне.

Най-опасната звезда, Жълтата петица, ще бъде на североизток. Тя действително може да ви донесе много неприятности, но само ако я разтревожите. Не е добре да правите ремонт в североизточния сектор на дома си през цялата година. Ако леглото ви се намира в североизточния ъгъл на североизточната стая, по-добре го преместете на по-безопасно място, особено ако във външното обкръжение има Ша, воден обект или активно кръстовище. Като защита може да сложите сол-вода-монети. Най-опасните месеци са март и юли, а също февруари и ноември.

Звездата на грабежа ще бъде на север. Потенциала за грабеж се засилва преди всичко, ако входната ви врата попада в северния сектор. Ако използвате северната спалня са възможни разправии и емоционално безпокойство, а ако сте с разклатено здраве, може да се стигне и до хоспитализация. При определени форми в околната среда, тази звезда може да доведе и до уволнение.

Звездата на скандалите ще бъде на северозапад. Още една опасна и много коварна звезда. Може да ви донесе много пари, но в същото време може и много бързо да ги загубите. По принцип северозапад е един  от секторите, в който не трябва да се разполагат водни обекти, като в особено голяма степен това важи за 2016г. Ако имате фонтан или открит аквариум в северозападния ъгъл на дома си, по-добре го преместете, защото вероятността от грабеж или съдебни дела се увеличава многократно.

Най-хубавият сектор през 2016г. е източния. Ако искате значително да увеличите доходите си, използвайте именно този сектор. Не става въпрос за пари от заплата, а за печеливши проекти и изгодни финансови инвестиции.

Главната парична звезда ще бъде на югозапад. Тя носи много работа, нови възможности, бавен, но стабилен прогрес.

За да засилите финансовия си късмет през 2016г., активирайте един от тези два сектора – югозападния или източния. Ако знаете, че в тях попадат хубави звезди от наталната карта, то може да включите фонтан за цяла година. Ако са лоши, правете само кратки активации в хубави дни и часове, като използвате месеците с благоприятно съчетание на годишни и месечни звезди. Ако обаче сложите фонтан и просто чакате нещо да се случи, то очакванията ви няма да се оправдаят. Правете активации, но планирайте и някакви действия. Не забравяйте, че фън шуй не е вълшебна пръчка, а само инструмент, който ви помага в начинанията. (Подробно описание на месечните енергии, както и богат набор от активации, ще има в индивидуалните годишни анализи).

За забременяване използвайте източния сектор в комбинация с югоизточния. Не забравяйте да проверите своя сектор на зачатието. В него не трябва да има активност.

Ако имате стабилни отношения и искате да ги съхраните – използвайте югозападния сектор.

Ако искате в живота ви да се появят нови отношения – използвайте югоизточния сектор. Освен това можете да активирате сектора, в който попада вашето цвете на романтиката. Как да го определите можете да прочетете в блога ми http://fengshuiforumbgmammacom.blogspot.cz/2008/11/blog-post_29.html

Ако вашият сектор се окаже един от трите хубави годишни сектори (изток, югоизток и югозапад), може да го активирате с фонтан, в останалите сектори сложете просто ваза с цветя. Ако личният ви романтичен сектор попада в помещение, в което не се правят активации (баня, тоалетна, килер), може да активирате годишния романтичен сектор, който се намира на запад, в сектора на петела, или Тян Си, който е на североизток, в сектора на бика.

Друга много важна тема са ремонтите. Започването на ремонт в благоприятен сектор и в подходящо време, може да увеличи паричния късмет, да помогне в разрешаването на сложен проблем, да съживи бизнеса. Започването на ремонт в неблагоприятен сектор може да доведе до загуба на пари, травми, застой, провалени договори. Освен в сектора на жълтата 5ца (североизток), не е желателно да правите ремонт в Княза на годината (югозапад – 3), Разрушителя на годината (североизток -3, съвпада с годишната 5) и 3Ша (обхващат сектора от 135 до 225 градуса, целият юг, както и половината от югоизточния и югозападния сектор). Освен това  не е добре да се нанасяте в дом годишна или месечна 5ца на входната врата или в тила и 3Ша (годишно или месечно) в тила.

Не е желателно да пътувате по оста СИ – ЮЗ, особено на ЮЗ – 3.

Желая ви здраве, любов и много успехи през Новата година!

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg