08 декември, 2013

ФЪН ШУЙ ЗА ЛЮБОВТА И СЕМЕЙНИТЕ ОТНОШЕНИЯ


В интернет попаднах на една статия, в която пише, че причината за проблемите ви може да е в декорацията на жилището. Тогава се сетих за един приятел на брат ми, който преди няколко месеца съвсем сериозно ми обясняваше, как прочел някъде, че ако мъжът има проблеми в любовта и не може да се ожени, трябва да сложи червени пражки в югозападния ъгъл на жилището. Когато отидох в апартамента му пражки не видях, но беше боядисал една червена лента в югозападния ъгъл на стаята си. След анализ на жилището му много ясно се видяха причините за проблемите му, но нито декорацията, нито червения цвят биха могли да променят нещо в тази ситуация.

Какво може да ни каже жилището по въпроса? Не случайно навсякъде пише, че от гледна точка на фън шуй е добре домът да има правилна форма. Ако е изрязан някой от секторите, се отслабва  енергийната връзка между жилището и хората, които живеят в него, т.е. определени хора могат да бъдат възпрепятствани в определени сфери от живота. И тъй като сега говорим за брак и семейни отношения, на първо място трябва да проверим югозападния и северозападния сектор. Хубаво е и двата да присъстват, т.е. да не са изрязани. Северозападния сектор е един от най-важните в дома. Той е свързан с триграмата Тян, която отговаря за мъжа в семейството. Ако липсва северозападния сектор или ако в него попадат кухня, баня или тоалетна, то на жената ще ѝ бъде трудно да задържи мъж вкъщи. Или няма да може да се ожени, или мъжът ще има проблеми с реализацията и печеленето на пари, или може тежко да се разболее. Югозападния сектор е свързан с триграмата Кун. Тя отговаря за жената и майката в семейството. Ако липсва този сектор, то на мъжът ще му бъде трудно да задържи жена в дома.
С триграмата Тян е свързано и числото 6. Когато се построи картата на летящите звезди, много внимателно трябва да се провери къде точно попада това число и в каква комбинация. Примерно комбинацията 6-9 много силно вреди на мъжа, защото 6 е метал, 9 е огън, а огъня разрушава метала. В тази връзка от изключително значение е в какво местоположение и направление е разположена печката.

В летящите звезди комбинацията 1-4 е най-романтичната комбинация. В различните сектори обаче, тя проявява своите свойства по различен начин. От една страна може да донесе много романтика и академични достижения, а от друга – изневери и скандали на сексуална основа.  
Друго много важно условие е балансът между ин и ян. Прекалено силен ян би могло да е причината мъжът да не може да се ожени. Съответно формацията „дух ин“ също е много вредна за отношенията.
От гледна точка на фън шуй,  това са част от нещата, на които трябва да обърнете внимание ако имате проблем в любовта. За постигането на по-добри резултати може да включите и различни активации от китайската метафизика, както и други методи, като символиката, положителното самосъзнание, но не смесвайте всичко под общото название фън шуй.

Желая на всички много любов и семейно щастие!


Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg