08 май, 2014

ФЪН ШУЙ ЗА ЗДРАВЕ


 
Когато се обръщат към мен, желанията на хората най-често са сведени до две – пари и здраве. Тъй като давам много активации за привличане на финансовия късмет, обикновено следва въпроса: „А няма ли някоя активация за здраве?“ За съжаление ако здравето се е влошило е нужно по-дълго време за да се възстанови. Примерно, ако привличането на паричния късмет може да стане за сравнително кратък срок, то енергиите свързани с възстановяването на здравето, работят значително по-бавно. Също така очакват да дам препоръки за укрепване на сектора на здравето, в повечето случаи източния, както пише в книгите. В действителност такъв сектор не съществува. Домът се разглежда, като една цялостна система, която заедно със заобикалящата ни среда оказва влияние върху здравето на хората. Всички сектори в дома са важни, за това си заслужава да положите усилия и да потърсите жилище с правилна форма. Защото другата заблуда е, че за всеки недостатък има „лечение“. В този случай, когато има изрязан сектор „лечението“ е да се възстанови сектора, т.е. да се дострои жилището до правилна форма. Сами разбирате, че това би могло да се осъществи в къща, за апартамент е невъзможно. Всеки сектор е свързан с определен орган на тялото и член от семейството. Ако който и да е от секторите е поразен по някакъв начин, примерно: в сектора попада изсъхнало дърво или някакъв вид Ша; сектора е с неправилно интериорно оформление; или просто е изрязан, то хората в този дом ще имат здравословни проблеми свързани с поразения сектор. При това може да се каже на кой от членовете на семейството ще се отрази в най-голяма степен.

От особено значение е и центъра на жилището. Лошо за здравето е, ако там са разположени тоалетна или стълби. Отразява се негативно на сърце, стомах.

Много важно е и разположението на спалнята. Не отдавна имах случай, при който архитект, прочитайки някаква книжка за фън шуй разбира за съществуването на благоприятни и неблагоприятни сектори в зависимост от личното Гуа. Опитва се да съобрази с тази концепция разположението на стаите, но не взима под внимание базовите неща, а именно спалня върху гараж. След време това би могло да доведе до проблеми с краката.

За разположението на леглото също има някои общи препоръки, за които повечето от вас са чели, а именно, да не се разполага под скосени тавани, мансардни прозорчета, открити греди, полюлей. От огромно значение са и индивидуалните фактори, които се определят от личното число гуа. Печката е друг важен фактор във фън шуй. Един от аспектите, на които оказва влияние е здравето. Старайте се да не разполагате печката в северозападния, северния или западния сектор на дома. Последствията могат да бъдат главоболие, инсулт, занижен имунитет, чести простуди, алергии.

Освен на разположението на тоалетната като помещение, обърнете внимание и на това, как е разположена тоалетната чиния. Сядайки на нея, мислената линия, която прекарвате пред и зад вас се нарича „тоалетно ша“. Тази линия не трябва да пресича леглото, защото страдат органите през които минава.

Влияние на здравето на човек биха могли да окажат и годишните енергии. Примерно не е добре човек да спи в годишна 2 или 5. Опасен е и т.н. „голям сблъсък“ – през 2014г. за хората родени в годината на свинята или кучето е опасно ако входната врата гледа в северозападно направление, а за родените в годината на заека е опасно ако входната врата е в източно направление.

Както виждате, в действителност нещата са съвсем различни от това, което пише в книгите. Правилното оформление на източния ъгъл в дома съвсем не е достатъчно за да си осигурите добро здраве.
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg