16 септември, 2020

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ОТ ДВОРЕЦА НА СЪДБАТА

 В китайската метафизика има няколко системи, които показват основните характеристики на човека, неговите способности и тенденции за развитие в живота. Една от тях е Ци Мен Дун Цзя. 

За да направите анализа, най-напред е нужно да построите своята енергийна карта в зависимост от годината, месеца, деня и часа ви на раждане. Може да го направите в който и да е от калкулаторите в интернет. За тези, които нямат представа как да го направят, могат да използват сайта ba-zi.ru

За целта първо трябва да се регистрирате и от опциите в менюто да изберете Ци Мень. Отваря се такъв прозорец:


В празното поле записвате вашите година, месец, ден и час на раждане. След това слагате отметка на:
    ⟣ „ПОСТРОЕНИЕ КАРТЫ ЦИ МЕН ДЛЯ ЧАСА“
    ⟣ „РУСКИЕ ПОДПИСИ“ (ако не познавате йероглифите)
    ⟣ „КАРТА РОЖДЕНИЯ“
Накрая кликвате върху „ПОСТРОИТЬ КАРТУ“




След като построите картата си, остава да намерите Двореца на съдбата. Лесно ще го откриете, тъй като е обозначен с абревиатурата DP (destiny palace). 


Той се състои от няколко компонента – Божество, Звезда, Врата и два Небесни ствола (НС) – небесен ствол на небесния кръг и небесен ствол на земния кръг.



Всеки един от тези компоненти ни разкрива нещо за човека.
Божеството е свързано с духовния аспект.
Звездата – с неговите способности, таланти, начин на мислене.
Вратата показва поведението и съзнателните действия на човека.
Небесния ствол на небесната чиния показва неговия характер.
Небесния ствол на земната чиния отговаря за физическото му състояние, външния вид и здравето.
В една статия е трудно да се побере цялата информация, но все пак, за да придобиете някаква представа, ще се спра на накратко на някои от техните характеристики.
Ще започна с Вратата.
Едно от нещата, за които тя ни подсказва е професионалната ориентация, в кои сфери може да разгърнете максимално своя потенциал. 

Врата Живот – Дава възможност на човек да се занимава практически с всякакъв вид дейност. Създава предпоставки за стабилно финансово положение, придобиване на недвижима собственост, развиване на собствен бизнес. Това обаче не означава, че всички тези неща задължително ще се случат. Става въпрос за потенциал, и дали ще развива този потенциал, дали ще работи в тази посока, зависи от самия човек. 

Врата Откриване – Добре е човек да се занимава с интелектуален труд. Подходящи са всички професии, при които е нужно човек да използва умствените си умения. Тук спадат и фрилансъри и дребните предприемачи. 

Врата Отдих – Подходяща е работа в държавните структури, полиция, социална сфера, охрана. И за мъжът, и за жената семейството е с приоритет пред кариерата. 

Врата Сцена – Реклама, маркетинг, изкуство, шоубизнес, всичко в сферата на развлеченията, както и всички професии изискващи тежък физически труд. 

Врата Скривалище – Подходящи са професии свързани с нещо тайно и скрито, като разузнавачи, изследователи, писатели, консултанти, астролози.

Врата Шок – Всички професии свързани с красноречието и убеждаването на други хора. Адвокати, политици, преподаватели, треньори, продавачи и т.н.

Врата Раняване – Навсякъде, където има конкуренция и съревнование, като спорт, военна служба, а също и работа свързана с пътуване, шофьори. 

Врата Смърт – Съдя, прокурор, мащабни проекти. Много често човек постига успех, когато преживее някаква трансформация. 

Друг важен елемент от Двореца на съдбата е Божеството. Те определят както характера на човек, така и неговата мисия в живота. 

Главен дух – Ако това Божество се намира във вашия Дворец на съдбата, трябва да оказвате помощ на другите хора, да ги покровителствате. В това се състои вашата сила и не трябва да бягате от тези неща.

Летящ змей – способност към окултизъм, езотерика, тайното познание. Трябва да се научат да гледат на света такъв, какъвто е, а не през розови очила.

Луна (Великия ин) – Това са хора със силно развита интуиция. Заложете на творческия подход в работата си.
 
Шест Хармонии – Социални хора, отдават голямо значение на връзките, контактите, и личните отношения. Хора на изкуството.
Бял тигър – Дава огромна енергия и е много важно къде ще я насочите, дали ще е в нещо градивно или разрушително. Най-лесния вариант е спорта. 

9 Земи – Тези хора привличат материалните блага в живота си и никога не остават без пари. Недостатък е, че всичко се случва много бавно. Силата им е в тайните споразумения. 
 
9 Небеса – Много добре усещат финните енергии и умеят да общуват с висшите сили. Ако работят върху развиване на таланта си, могат да станат добри лечители и екстрасенси. 

Малинов феникс – Хора с изключителна вътрешна сила. Умеят да вдъхновяват останалите.

Абордажна кука – Много амбициозни хора. Стремежът им за слава и власт няма как да остане незабелязан. Всъщност, те самите също изпъкват, първо с външния си вид, защото обичат скъпите маркови дрехи.

По-подробно за атрибутите от Двореца на съдбата разказвам в едноименния курс. Там ще чуете не само описание на характера според елементите, но и  какво е важно да правите, в какво направление да се развивате, за да имате късмет, а при някои и да не си навредят. 
В тази статия ще включа едно допълнение, за небесните стволове. Взаимодействието между 5-те елемента е добре познато на всички. Има три основни цикъла на взаимодействие – пораждане, изтощаване и контрол.

Трябва да знаете и с кой елемент се свързва всяко едно от осемте направления. 
Изток и югоизток – дърво, запад и северозапад – метал, югозапад и североизток – земя, север – вода и юг – огън. 
На картинката съм показала какво е направлението на всеки дворец. Това важи за абсолютно всички карти, горе винаги е юг.


Една от информациите, които могат да ни дадат НС в Двореца на съдбата е добре ли ще се чувства човек в Родината си или не. В зависимост от това, в какви отношения е НС с двореца, в който се намира, можем да кажем комфортно ли ще се чувства човек в своето обкръжение. Примерно, ако дворецът поддържа НС, тогава човек се чувства добре в своето обкръжение и е препоръчително да живее на мястото, където се е родил. Ако НС отдава енергията си на Двореца, то човек ще се чувства изморен, трудно ще възстановява силите си и е добре или да се премести да живее на друго място, или да промени своето обкръжение. Най-лошият вариант е, когато имаме контрол. Примерно, НС контролира Двореца или обратно. Особено неприятен вариант за човека е, когато Двореца контролира НС. За такива хора е препоръчително да емигрират.
Всички възможни варианти можете да видите в таблицата.


По същия начин можете да анализирате и долния НС. Той вече не е свързан с личността, въпреки, че има варианти, когато двата НС съвпадат. Долния НС е свързан със здравето и отговаря за физическата издръжливост на човек. На курса „Дворец на съдбата“ показвам един от начините, по който можете да анализирате здравето. Тук става въпрос за физическата устойчивост на човек, за това как ще му се отрази работата в тежки климатични или вредни условия на труд.
Примерно, ако стихията на Двореца и стихията на НС на земния кръг съвпадат, човек трябва да е активен. Ако работи зад бюро и работата му не изисква някакво физическо натоварване, той трябва да компенсира с хоби или някаква допълнителна физическа активност.




За абсолютно начинаещите тази информация е достатъчна да се запознаете с Ци Мен Дун Цзя и в частност с Двореца на съдбата.
За да се упражните, постройте своята карта по Ци Мен, намерете вашия Дворец на съдбата и определете кое Божество и коя Врата се намират в него. Анализирайте взаимодействието между стихията на Двореца и стихиите на небесните стволове.
Ако темата ви е интересна, може да продължите с изучаването на курса „Дворец на съдбата“. Като допълнителен бонус са включени един метод за анализ на здравето, как да определите най-сложния период в живота си, дали е добре за вас да имате собствен бизнес и др.
Цената е 73 лева.


Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg