20 март, 2018

КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ФЪН ШУЙ


Радва ме факта, че в последно време към мен се обръщат за консултация все по-подготвени хора, т.е. такива, които знаят какво искат и какво да очакват от консултацията. Все още обаче, има  и такива, които са придобили представа за фън шуй единствено от книгите или от развлекателните сайтове в интернет. Наскоро получих едно запитване в бг-мама и ми се наложи да обяснявам кога е добре да се направи консултацията, какво представлява самата консултация, в кои случаи човек може да се възползва от съветите на фън шуй, а в кои е по-добре да забрави за тях. За това мисля, че няма да е излишна малко повече информация по темата.

Първо – кога е най-подходящото време да се помисли за фън шуй? Ако става въпрос за къща, това е веднага след момента, в който сте решили, че сте готови да строите. Още преди да сте избрали мястото и преди да сте потърсили архитект. Правилно избраното място е от изключително значение. Понижението и повишението в ландшафта, водните обекти, близките кръстовища, съседните сгради оказват много по-силно влияние от интериора, т.е. ние съобразяваме разположението на къщата и вътрешната планировка със заобикалящата ни среда. Ако става въпрос за апартамент, добре е да се поинтересувате от фън шуй още преди да го купите.

Следва въпросът, какво да правят тези, които имат жилище, било то къща или апартамент? Може ли да се направи нещо, за да се постигне хубав фън шуй? Тук вече идват големите заблуди. Много хора си мислят, че хубав фън шуй може да се постигне във всеки дом. Там където нещата са добре просто слагате нещо допълнително за усилване, да стане още по-добре, а там където има проблем на помощ идват неутрализаторите. Важно е просто да знаете къде какво да сложите и щастието ви е гарантирано. Да, ама не, както казваше един наш журналист. Големият проблем идва от това, че на повечето хора им е трудно да разберат, че жилището има определен потенциал. В някои случаи този потенциал може да е добър за здравето и отношенията, но лош за печелене на пари и обратното, или пък много добър потенциал във всички сфери, както и никакъв потенциал. И това не зависи нито от цвета на входната врата, нито от аквариума със златни рибки, нито от сухите цветя и т.н. Зависи от разположението на дома в екстериора. Понякога е достатъчно просто да преместите леглото или печката и да настъпят значителни подобрения, а в други случаи тези размествания просто ще ви помогнат да предприемете следващата стъпка – смяна на жилището. Разбира се жилището не решава всичко, от значение е и съдбата с която се раждаме и действията и усилията, които полагаме. Добре е обаче да знаем в коя насока жилището може да ни подкрепи и в коя да ни попречи. Ако в момента за вас приоритет е кариерата и доброто финансово състояние, и жилището ви има необходимия потенциал, възползвайте се, вземете максимума от него, но в момента, в който решите, че сте готови за семейство, потърсете жилище, в което е поддържан инския фактор.

Друго нещо, което е важно да се знае е, че няма фън шуй на спалнята, фън шуй на тоалетната, има цялостен фън шуй. Получавам запитвания от рода: „Сега ще правим ремонт на детската, може ли да се направи фън шуй само на нея?“ Да, има някои неща, които могат да се кажат без изчисления, но те дават общия фон, а за да се види цялостната картина е нужен пълен анализ. За да се разбере каква енергия попада във всяка една от стаите и къде са хубавите енергии за разполагане на леглото, печката, бюрото, не се построява карта на отделната стая. Нужно е да се построи карта на цялото жилище в зависимост от годината на построяване и направлението на входната врата. И това не е всичко. Може да има място с прекрасна енергия, но тя да не е достатъчно силна, тъй като не е поддържана от околната среда, така че винаги гледаме пълната картина. Освен основните енергии има и годишни, които също трябва да бъдат отчетени. Примерно, при изчисленията се оказва, че входната врата е в северния сектор и на нея попадат хубави енергии. Това би било чудесно, но не и през 2018г. Въпреки хубавите енергии хората трябва да знаят, че през тази година е необходимо да се придържат към определени правила на поведение, за да нямат неприятности.

Същото се отнася и за покупката на жилище. Не може да се направи някакъв половинчат анализ. Възможно е да има нещо, като стълби или тоалетна в центъра на жилището, което да ни откаже от покупката още преди да се направят каквито и да е изчисления, но може също така и всичко да изглежда перфектно, а в последствие да се окаже, че няма нито едно подходящо място за леглото изхождайки от конкретен човек. Така че без пълен анализ не е възможно да се направи качествена консултация. С помощта на курса „Най-важните стъпки в анализа на апартамента по фън шуй“ http://fengshuiforumbgmammacom.blogspot.cz/2017/09/blog-post.html, ще можете сами да си изберете подходящо жилище, или да направите анализ и съответните размествания на това, в което живеете. Освен това стигайки до годишния анализ може да се окаже, че жилището е прекрасно, но точно тази година не е добре да се нанасяте в него, или с годината всичко е наред, но месецът, през който сте планирали преместването не е ок и ще трябва да се изчака следващия. Изобщо темата за годишните енергии също е доста обемна и не по-малко важна, за това на нея съм посветила отделен уебинар.

Надявам се с тази статия да съм внесла достатъчно яснота по темата, но ако все още имате въпроси, пишете. С удоволствие ще отговоря на всички.

Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg