03 февруари, 2019

ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ ПРЕЗ 2019 || ЧАСТ


Продължаваме с хубавите звезди.
Главната паричната звезда за периода, осмицата, се намира в центъра и не можем да  я използваме. За това пък можем да използваме месечната осмица или втората парична звезда, която в някои случаи е много по-хубава.

Деветката, която е и втората парична звезда, се намира на северозапад. Хубаво е ако в този сектор е входната врата на апартамента или спалнята. В северозападната част на стаята може да разположите леглото или бюрото си. Енергията на тази звезда е благоприятна както за повишаване на доходите, така и за отношенията.

Другият благоприятен сектор е западния, защото там е звездата на интелекта и комуникациите. Много е подходящ за хора занимаващи се с научна работа, а също и за тези, чиято работа е свързана с общуване. Използвайте сектора, ако сте решили през годината да повишите своята квалификация, ако пишете книга или имате блог. Секторът е много подходящ и за ученици. Енергията в него ще им помогне да усвояват с лекота новите знания и да получат хубави оценки.

На изток е звездата на кариерата. По принцип това е една от трите бели звезди, които почти винаги са хубави и само в някои случаи проявяват своите неблагоприятни качества, но не е съвременна и затова е слаба. Тя не може да ви донесе пари, но може да ви помогне ако се стремите към получаването на нова длъжност или ви е нужна воля и дисциплина в работата. Хубава е също така и за укрепване на авторитета и репутацията.

Освен хубавите звезди имаме още няколко хубави енергии, а това са четирите годишни Благородни: Слънце, Луна, Благороден и Благословен Дракон.

Слънце, или Великият ян, е силна мъжка  янска енергия. Помага на мъжа в семейството и привлича помощници от мъжки пол. Помага за реализиране на плановете. През 2019 попада в сектора на мишката.

Луна, или Великият ин, е женска енергия. За това помага в отношенията, а също и за появата на прозрения и ценни идеи. Луна покровителства преди всичко жените и помощта идва от женска страна. През 2019г. попада в сектора на тигъра.

Благородния Дракон отговаря за парите. Помага ако имате застой в бизнеса или искате повишение в работата. Това е единственият чист от афликции сектор през 2019г., в който могат да се правят всякакви активации. Заема сектора на коня.

Благословения Дракон носи усещане за щастие. Дава на обитателите на дома оптимизъм и радостни чувства. За съжаление тази година няма да може да се активира, защото попада на югозапад, където е годишната 5-ца и Ша на грабежа.

За да ви донесат необходимата помощ и защита е добре да активирате Благородните 2-3 пъти в месеца. А  за да бъде активацията ефективна е добре да има синхрон между пространство и време, т.е. да изберете хубав час. За целта може да използвате китайските календари в интернет. В датата не трябва да има разрушение – индикатор разрушение, разрушител на годината, на месеца или деня, а също и ваш личен разрушител. Не избирайте също и дати с годишно или месечно Ша – на грабежа и на нещастието. Не е желателен и индикатор закритие, както и сблъсък на небесни стволове. Използвайте дните и часовете с Благороден човек, най-добре ако е ваш личен, кон на богатството, годишна звезда на процъфтяването и други положителни фактори. Това е най-общо казано за избора на дата. Хубави дати както за активиране на Благородните, така и за много други активации, може да намерите в курса http://fengshuiforumbgmammacom.blogspot.com/2018/10/blog-post_31.html

ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ ПРЕЗ 2019

 
 Летящите звезди нямат нищо общо със звездите, които виждаме всяка нощ на небето. Това е просто технически термин, с който обозначаваме определен тип енергия. И така имаме 9 вида енергии. Те могат да бъдат статични - това са енергиите, които се заселват в жилището в момента на построяването му, и динамични – това са годишните енергии, които се променят всяка година.
В тази статия ще разгледаме какво е местоположението на звездите през 2019г. Всяка една от деветте звезди има определени характеристики и в зависимост от това, под влиянието на коя звезда попадаме, е добре да следваме определен модел на поведение. Другият подход е, да се постараете да използвате определена звезда в зависимост от задачите и целите, които сте си поставили през 2019г.

Най-неприятната звезда за годината, жълтата 5-ца, се премества на ЮЗ.С нея се свързват всякакъв вид неприятности – здравословни проблеми, нещастни случаи, загуба на пари. Тази година 5-цата е особено неблагоприятна, защото в основния квадрат Ло Шу на югозапад е 2-ката и комбинацията 5-2 е една от най-опасните във фън шуй. Ако леглото или бюрото ви са в югозападния сектор, желателно е да ги преместите, особено ако звездите от наталната карта на жилището са лоши или нямате представа какви са. Ако в този сектор е разположена вратата на апартамента или вратата на спалнята ви, може да намалите вредното влияние на 5-цата, като завържете метално звънче на дръжката  или сложите сол-вода-монети. Най-застрашени са хората, които попадат в групата на риска по гуа, година на раждане или друг параметър.

Друга неприятна звезда е звездата на болестите. През 2019г. тя е на североизток. В какво се изразява нейното въздействие се разбира от самото название. Ако имате някакви здравословни проблеми и използвате североизточния сектор, твърде вероятно е до края на годината те да станат хронични. Не се препоръчва да спят на североизток хора със слаб имунитет, бременни жени, възрастни хора или такива, които се възстановяват след операция или тежко заболяване. Ако не можете да се преместите в сектор с по-благоприятна енергия, за да се защитите трябва да обърнете внимание на здравето си, да си направите профилактични изследвания, да подсилите имунитета, да посетите някой санаториум.

На юг е звездата на грабежа. Ако в този сектор попада входната ви врата, вземете необходимите мерки да защитите имуществото си. Ако в югоизточния сектор се намира леглото ви, може да имате здравословни проблеми свързани с гърлото, белите дробове и кожата. Освен това, под влиянието на тази звезда, може да започнете да говорите повече от необходимото и да кажете нещо, за което после да съжалявате. За да намалите негативното ѝ влияние, може да сложите голям съд с вода.

Още една неблагоприятна звезда, звездата на споровете и скандалите, ще бъде на юг. Енергията на тази звезда е свързано с всичко бързо и внезапно. Може да предизвика у вас гняв, раздразнение, да ви накара да действате бързо и необмислено, в следствие на което да претърпите загуби, както финансови, така и на приятели, партньори. В здравословен аспект уязвими са краката и черният дроб. Можете да намалите влиянието ѝ, като палите често свещи в южния сектор и още по-точно в сектора на коня, където тази година е Благородния Дракон. По този начин хем ще отслабите тройката, хем ще повлияете благоприятно на паричния си късмет.

Звездата на удоволствията се премества на север. Тя не е толкова опасна, но и не очаквайте нещо много хубаво от нея. Наричат я още романтичната звезда, но не и в периода, в който сме в момента. Ако търсите сериозни романтични отношения по-добре използвайте 9-ката, а също и множеството активации от арсенала на фън шуй. Енергията на 4-ката може да се използва от ученици и хора с творчески професии. Отрицателните качества на 4-ката са, че под нейно влияние може да загубите много средства и време, отдадени на различни удоволствия и в крайна сметка пак да не сте щастливи и удовлетворени. Първоначалната еуфория често бива последвана от разочарование.
 
За благоприятните звезди ще разкажа в следващата статия.

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg