04 декември, 2014

ГОДИНАТА НА ДЪРВЕНАТА КОЗА


Тъй като във фън шуй работим по слънчевия календар, 2015г настъпва на 4 февруари.
Това е годината на дървената коза, дърво ин върху земя ин. Дърво ин е цветя, трева, храсти и може би за това някои хора олицетворяват годината с красива градина. Козата не би могла да се нарече плодородна почва, защото тя се явява „гроб“ на дървото. Тези, които са запознати с китайската астрология знаят,че дървото се ражда в свинята, процъфтява в заека и умира в козата. Освен това козата е последния месец на лятото, т.е. това е суха, прегрята почва, на която трудно би могла да вирее пищна растителност. За това на дървото ще му нужна много вода.
В астрологията козата се явява личен разрушител на хората родени в годината на бика. Това не винаги може да се прояви в негативен аспект. Много често при сблъсъка на двете животни земните недра се отварят и на повърхността излиза „съкровище“. Какво точно ще бъде то, зависи от индивидуалния хороскоп на човека. Това се отнася не само за хората родени в годината на бика, а и за тези, които имат бик в картата си, било то в месеца, деня или часа.

Внимателни трябва да бъдат семейните хора, родени в деня на бика. Сблъсъка със съпружеския дворец би могъл да провокира развод. Ако в картата ви е заложен нестабилен брак, вземете необходимите мерки да се защитите, защото 2015г. може да се окаже капката, от която чашата да прелее.
Също така козата се явява част от земното наказание – куче, бик, коза. Хората с такова наказание в хороскопа си са прекалено горделиви и не могат да приемат, че някой друг може да е по-добър от тях в дадена област. Това ги кара да се държат пренебрежително и унизително с околните, което им носи проблеми. Тези, които имат само бик или куче в хороскопа си, трябва да бъдат внимателни през 2015г. Да не споделят плановете и проектите си, да не се доверяват прекалено на колеги и приятели, защото могат да бъдат въвлечени в злобна и завистлива конкуренция, в резултат на което да бъдат измамени.
Всяка година енергиите в дома се променят, за това е нужно да се прави годишен анализ. Той включва най-важните сектори – входната врата, спалните, както и местата за работа и учене, ако го правите вкъщи.
За да направите самостоятелен анализ е необходимо да си намерите точен компас, с който да измерите посоките и след това да ги нанесете върху плана на жилището си. Можете да направите измерванията в гугъл, но не забравяйте да отчетете магнитното отклонение. Необходимо е също така да изчислите личното число гуа на всеки член от семейството, както и да разпределите енергиите в съответните помещения на дома. За целта не е правилно да използвате разделянето на жилището на 9 квадрата. В една стая може да доминира само една енергия, а има и случаи, в които една енергия може да доминира в една, две или повече стаи.
Разположение на енергиите през 2015г.
Главната звезда за годината ще бъде 3. Тъй като заема централния сектор и няма съприкосновение с околната среда, в болшинството случаи не оказва някаква влияние, а по-скоро задава някакви тенденции за годината. Най-често тази звезда я свързват със спорове, скандали и ожесточена конкуренция.
Най-опасния сектор през 2015г. ще бъде на запад. В него попада годишната звезда 5, която може да ви донесе всякакви неприятности – тежки болести, съдебни процеси, нещастни случаи, банкрут. Особено опасно е ако леглото ви се намира в западния ъгъл на западната стая. Ако през 2015г. сте запланували нов проект, нов бизнес, смяна на работата си, то по-добре не използвайте западната стая. Вероятността да се провалите е твърде голяма. Въпреки, че попадайки в западния дворец 5-цата не е особено силна, съветвам ви да не правите ремонт в този сектор, още повече, че на запад ще бъде и Ша на нещастието.
На югоизток ще бъде звездата на болестите. На първо място това ще бъдат гинекологични заболявания и вирусни инфекции. Избягвайте да прекарвате много време на югоизток дори и да не влизате в групата на риска. Избягвайте и безразборното палене на свещи в сектора, в близост до външния периметър на жилището. Освен това двойката се смята и за парична звезда, от която могат да се облагодетелстват хора с определени професии, като лекари, адвокати, нотариуси, брокери.
На югоизток-1, в сектора на дракона, ще бъде един от четирите благородни помощника – Благословения Дракон. Активирането му в хубави дни и часове носи усещане за щастие.
На юг ще бъде звездата на грабежа. Това е още една много опасна звезда, която освен кражби, хирургична намеса и наранявания, може да предизвика и пожар. Бъдете внимателни ако кухнята ви се намира в южния сектор. Южната спалня е особено неподходяща за бременни жени.
На северозапад ще бъде звездата на романтиката. В зависимост от комбинацията ѝ с други звезди и от това има ли ша в околното пространство, тя може да прояви своите положителни качества – романтични отношения, академични достижения, кариерен ръст, или отрицателни – изневяра, развод, проблеми в кариерата. Не е желателно активирането ѝ с фонтан за дълго време. На тези, на които им предстои изпит или се занимават с изследователска или писателска дейност, могат да използват комбинацията 4-1 на всички нива в дома си. На северозапад-1, в сектора на кучето, ще бъде Великия Ин. Активацията на този сектор спомага за възстановяване на мира и отношенията както в семейството, така и на работното място. Бъдете внимателни с активациите, защото в същия сектор попада и Годишното Ша, не правете ремонти и не разрушавайте стени.
На югозапад ще бъде звездата на радостните събития. Освен това, тя е втората парична звезда, носи богатство, слава, издигане в службата. Попадайки в югозападния дворец, най-силно ще бъде проявена нейната „бременна“ функция. Тези, които искат да забременеят е добре да спят на югозапад, както и да използват комбинацията 1-9 на всички нива в дома си. На югозапад-3, в сектора на маймуната, ще бъде Великия Ян. Активирането му помага да превърнете идеите ви в реалност. За съжаление и този сектор не е съвсем безопасен, защото в него попада и Ша на грабежа.                                                                                                       Най-силната енергия за годината, Тай Суй, ще бъде на югозапад-1, в сектора на козата. Ако в югозападния сектор имате хубав фън шуй, то можете спокойно да се наслаждавате на него, защото Князът на годината е най-силния активатор. Той обаче усилва както доброто, така и лошото, за това ако в наталната карта на югозапад комбинацията е примерно 5-2, помислете как да се защитите. При всички положения ремонта в сектора е крайно нежелателен, както и пътуванията строго в направление югозапад-2.
На изток ще бъде звездата на мъдростта. Това е звездата на бъдещото процъфтяване, интелекта, творчеството и пътешествията. Попадайки в източния дворец, та ще се чувства комфортно и ще прояви своите положителни качества. Подходящо място за студенти и хора с творчески професии. Също така може да се използва и от тези, които търсят романтична връзка или искат да родят дете. Най-голям ефект ще има от 1 при комбинация с 4 или 9. Използвайте източния сектор и ако планирате през новата година да започнете на чисто, да загърбите миналото, да поставите основите на нещо ново.
 
На североизток ще бъде звездата на чиновника. Попадайки в земен дворец, тя образува една много хармонична комбинация. Това е най-хубавия сектор за 2015г. Подходящ е за тези, на които им е нужна подкрепата на началството за да получат повишение. Най-голяма полза ще имат държавните служители и военнослужещите. На североизток-1, в сектора на бика, ще бъде Суй По, разрушителя на годината. Ако имате някакъв електроуред в този сектор – телевизор, пералня, печка, е добре да го преместите, защото има голяма вероятност да се повреди. Ремонти също не са желателни, особено ако в жилището има възрастни хора.
На север ще бъде звездата на материалното богатство. Въпреки, че това е главната парична звезда за периода, сектора не може да се нарече прекрасен, защото е нарушена хармонията. Традиционното активиране със свещ не е желателно, тъй като прекалено много огън може да предизвика излишни спорове и скандали.
Не забравяйте, че във фън шуй освен променливите годишни и месечни енергии, съществуват и постоянни. Ако в жилището ви е създаден хубав фън шуй, съобразен с вашето семейство, според някоя от китайските метафизични техники – натална карта на летящите звезди, карта по Дзъй бай че, Ци мен дун дзя, Ба джай и т.н., то евентуални неблагоприятни годишни енергии не биха ви навредили особено. Възможен е също и обратен вариант. Ако общия фън шуй е лош, полезното действие на хубавите енергии ще е занижено, а негативните ще почувствате твърде осезаемо.
Умишлено не съм написала коректори за неблагоприятните енергии, защото  какъвто и коректор да сложите не можете да неутрализирате на 100% вредното влияние. Старайте се да не използвате негативните сектори или променете поведението си в унисон с природата на звездите. Няма как да промените енергията, която идва от космоса, но спокойно можете да промените плановете си, ако се налага да спите в стая с неблагоприятна енергия, или такава попада на входната ви врата – да отложите важен проект за следващата година, да не теглите кредит, да си направите профилактичен преглед, да застраховате имуществото си, да проверите изправността на електрическата инсталация и т.н.
За да постигнете успех се съсредоточете върху хубавите аспекти на фън шуй. Използвайте благоприятните сектори и активирайте положителните енергии. Ако не можете да изчислите всички хубави годишни и месечни енергии, то можете да се възползвате от четирите благородни, които съм описала по-горе. Активирайте ги в хубави дни и часове и със сигурност ще почувствате положителни промени в живота си.                                                      
Пожелавам ви позитивни мисли и хубаво настроение!
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg