21 януари, 2023

ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ЗАЕК

 



По традиция на 22-ри януари китайците посрещат новата годината.



За всички, които се занимават с китайска метафизика обаче, годината на водния заек започва на 4-ти февруари.

Всяка година ние разглеждаме трите вида късмет: небесен, земен и човешки. Небесният късмет е това, с което се раждаме и не можем да променим, но можем да контролираме. 

Земният късмет е заобикалящата ни среда, мястото, където прекарваме много време. 

И най-важният е човешкия късмет, който представлява нашите решения, действия, убеждения, начин на мислене и стратегии. Върху всички тези неща можем да работим не само през цялата година, а и през целия си живот.

Когато успеем да съчетаем и трите по най-добрия начин, тогава ставаме господари на собствената си съдба.

В сезона на пролетта влизат годините на тигъра, на заека и на дракона. Годината на дракона поставя началото на 9-ти период и точно за това годините на тигъра и на заека са много важни. Всичко е свързано с уроците, които трябва да научим, с разбирането какво трябва и какво не трябва да правим, какво развитие трябва да постигнем. От всичко това зависи нашия пробив и последващото ни израстване.

За пролетта е характерно раждането на нещо ново – енергии, идеи, иновации, хора, дори новото аз. Следват годините на лятото, през които започва да расте всичко това, което се ражда през пролетта. И през есента трябва да съберем реколтата от това, което сме отгледали.

Елементите на 2023 година са абсолютно чисти, имаме само дърво и вода. Чистотата означава яснота, затова през тази година е много важно всеки да има ясни цели какво точно иска и към какво се стреми.

Небесният ствол поражда земния, което означава, че имаме благословията на небето, т.е. пред нас ще се открият много възможности. Въпросът е, ще можем ли да се възползваме от тях? 

Ще могат тези, които са подготвени и те наистина ще имат една чудесна година.

Тъй като за водата дървото е себеизразяване, това върху което трябва да се съсредоточим през тази година, за да просперираме в кариерата или бизнеса, е творческият подход. Опитвайте нови неща, усвоявайте нови умения, създавайте нещо ново, използвайте всякакви иновации.

Ако сте добри в общуването и организирането на социалния си живот, ако сте гъвкави, адаптивни и имате нестандартно мислене, то вие сте почти готови за годината на заека.

От елементите на годината се вижда, че липсват ресурси, което може да доведе до още по-голяма инфлация. Най-тежка ще бъде годината за тези, които нямат достатъчно ресурс (спестявания). Ако ви е нужен кредит много добре преценете възможностите си преди да предприемете тази стъпка.



КОЙ НЕ ОБИЧА ЗАЕКЪТ?

Най-предизвикателна ще бъде годината за тези, които имат петел в картата си, защото петелът се сблъсква със заека. Сблъсъците носят промени, силни емоции или дискомфорт. Колкото по-осъзнато се отнасяте към това, което се случва в живота ви, толкова по-малко проблеми ще ви създават сблъсъците.

Примерно, родени сте в деня на петела. Това означава, че са възможни някакви проблеми в отношенията, някакви промени, но не е задължително да се стигне до развод. Ако сте готови да работите върху отношенията с партньора, да ги укрепвате, да се променяте, може изобщо да не усетите този сблъсък.

Като защита може да използвате фигурка на куче.



КЪДЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ РЕМОНТ?

Едно от важните неща във фън шуй е да знаете какво не трябва да правите, за да не си навредите.

Има сектори, в които не трябва да се правят ремонти през цялата година. За 2023 това са северозападния и западния сектор. Засегнати са също така последният сектор на югозапада и средният сектор на изтока.

Не е желателно също така, да се нанасяте в ново жилище, ако входната му врата попада в северозападния сектор или тилът на блока е на запад, северозапад или югозапад.



КЪДЕ Е НАЙ-ОПАСНИЯТ СЕКТОР ЗА ГОДИНАТА?

През 2023 година най-неприятната звезда ще бъде на северозапад. За да нямате проблеми, старайте се да не прекарвате много време в този сектор. Ако в него попадат леглото или бюрото ви, по-добре ги преместете. Най-силна е негативната енергия в северозападния сектор на северозападната стая; ако има Ша в околното пространство в това направление; ако се съчетава с негативни звезди от наталната карта на жилището; ако сте я размножили. В групата на риска влизат: най-възрастният мъж в семейството, мъжете над 50 години, хора с гуа 6, ръководители, директори, лидери.

Ако на северозапад попада входната ви врата, може да завържете на дръжката ѝ метално звънче. Това ще минимизира до известна степен вредното влияние на 5-цата.



КАК СА РАЗПОЛОЖЕНИ ОСТАНАЛИТЕ ГОДИШНИ ЕНЕРГИИ?

Звездата на болестите ще бъде на изток. Ако дълго време сте изложени на влиянието на тази звезда (спите, работите или входната врата е в източния сектор), трябва да се погрижите за здравето си. В началото на годината може да си направите профилактични изследвания или да започнете някакво лечение (с билки, витамини, хомеопатия).

Звездата на грабежа ще бъде на североизток. Ако в този сектор попада входната ви врата, вземете необходимите мерки да защитите своето имущество. Ако спите или работите в този сектор, внимавайте какво говорите, не клюкарствайте и не говорете зад гърба на хората, за да не си създадете проблеми.

Скандалната звезда ще бъде на югоизток. Може да използвате този сектор, ако участвате в състезания и обичате конкуренцията. Под влиянието на тази звезда може да станете избухливи и раздразнителни. Неподходящо място за съпружеска спалня. Ако няма как да се преместите, а се налага да изясните спорен въпрос, постарайте се да го направите в по-подходящ сектор, примерно югозападния. Може да работите в югоизточния сектор, ако трябва да стартирате проект, който изисква бързо развитие.

Звездата на романтиката и творчеството ще бъде в центъра. Централната звезда не може да ни окаже пряко влияние, но задава общата тенденция. Някои ще бъдат привлечени от желанието за романтика и забавления, а други от желанието за творчество, обучение, себеизразяване или просто ново хоби.

Звездата на авторитета ще бъде на запад. Тя маже да помогне на хората, които имат нужда от дисциплина, искат да повишат своя авторитет, да затвърдят лидерските си позиции или се стремят към  израстване в кариерата.

Звездата на процъфтяването ще бъде на юг.  Тя носи нови възможности, разширяване и стабилни доходи. Може да работите в южния сектор, ако имате достатъчно енергия да поемете повече работа или сте си подсигурили нужните помощници.

Звездата на радостните събития ще бъде на север. Освен всякакви приятни поводи за празнуване, тя носи бързи пари, нови идеи и нови романтични връзки. В комбинация с 1-цата може да я използвате и за зачеване. Тази звезда е и множител, умножава както хубавото, така и лошото, затова внимавайте с какви звезди се комбинира.

Звездата на мъдростта ще бъде на югозапад. Използвайте този сектор, ако целта ви е да се обучавате и развивате. Също така тази енергия привлича помощ и покровителство от влиятелни хора. Може да бъде много полезна и за тези, които работят в туризма, транспорта и логистиката.



КОИ СА ВЪЛШЕБНИТЕ СЕКТОРИ ЗА ГОДИНАТА?

Всяка година имаме 4 сектора, в които се концентрира благоприятна годишна енергия.

В първия сектор на югоизтока е Великият ян; в първия сектор на северозапада е Благородният дракон; в средния южен сектор е Великият ин, а в средния северен сектор е Щастливият благороден.

Това са секторите, които трябва да активирате в хубав ден и час.

Ако ви е нужен стимул и енергия за реализиране на вашите проекти, активирайте Великият ян. Привлича помощници и покровители от мъжки пол.

Ако имате проблеми в отношенията, искате да се предпазите от клюки и интриги, искате да омиротворите атмосферата вкъщи или офиса, активирайте Великият ин. Особено добре влияе на жените.

Ако имате нужда от повече оптимизъм, хубаво настроение и радостни събития, може да активирате Щастливия благороден.

Активациите може да правите със свещ, фонтан, вентилатор, разместване на мебели, почистване.

За всичко свързано с финансовите въпроси отговаря Благородния дракон, но за съжаление тази година не може да бъде активиран.

 

Ако темата ви е интересна и искате да научите повече, включете се  в групата  „Пътеводител за годината на водния заек“. Там разглеждаме много по-подробно всички тези аспекти, както и много други полезни неща. Всеки месец получавате подходящи дни и часове за различни активации. Цената е 230 лева.

За по-малко от 20 лева на месец получавате запис на всички уебинари, допълнителни материали и пакет с активации.

За повече информация пишете на имейл sashkavel@abv.bg

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg