06 септември, 2014

КОМБИНАЦИЯТА 2-5


 
Безспорно 2-5 е една от най-опасните комбинации във фън шуй. Въпросът е какво да правим, когато установим, че тя присъства в жилището ни? Ако къщата или блокът ви е построен в шести период (1964 – 1983 година), и фасадата е с направление югозапад или североизток, то в наталната карта на жилището присъства комбинацията 2-5 и съответно 5-2. При сградите построени в осми период (2004 – 2023 година) само тези с фасада на югоизток и северозапад не съдържат опасната комбинация, а при фасадите с направление изток, запад, север и юг, присъстват едновременно и 2-5, и 5-2. Както виждате в сегашния период преобладават картите с опасни комбинации. Следва въпросът – как да се защитим? Най-лесно това могат да направят хората решили да си построят къща. Не правете обаче грешката да потърсите услугите на консултант чак на етап обзавеждане. Работата на консултанта не е да подреди мебелите ви. Той трябва да вземе участие още при проектирането, именно за това – да се избегнат лошите комбинации.

Ако вече живеете в къща или апартамент с една от описаните натални карти, все още няма причина за безпокойство. Всяка натална карта се състои от 9 комбинации, но съвсем не всички доминират в дома. Ако обаче все пак 2-5 попада в спалнята ви, трябва да помислите как да се защитите. Може би сте прочели за вятърни чанове, сол и т.н. Всичко това би могло да помогне срещу годишните енергии (за тях ще поговорим по-късно), срещу енергиите от наталната карта тези средства са неефективни. Най-сигурният начин да се предпазите е като ги избегнете – или се премествате в друга стая, или правите промени във вътрешната планировка на жилището, така че в спалнята да доминира хубава енергия.

Безспорно най-лошият вариант е ако леглото ви попада в 2-5, но за щастие и най-лесно предотвратим. Тук също не помагат гореспоменатите защити, трябва просто да преместите леглото си.

Наталната карта на жилището представлява нещо като астрологичния хороскоп на човек. С построяването на сградата в нея се заселват определен вид енергии и те не се променят с течение на годините. Променят се само техните качества, т.е. в един период може да са хубави, а в друг – лоши. Освен това за да се проявят е необходима активност. Това могат да бъдат както динамичните годишни енергии, така и всяка активност в околната среда – кръстовище, стадион, детска площадка, река и т.н. Комбинацията 2-5 може да се получи и при съчетаване на годишна звезда със звезда от наталната карта. Много често това се явява пусков механизъм за настъпването на различни събития. От много време ми се иска да споделя един изключително показателен пример от практиката си и мисля, че точно тук му е мястото.

През 2012г. правих анализ на един апартамент. Веднага ми направи впечатление, че на входната врата попада водна 5-ца, при това в южен сектор, което допълнително я усилва. През същата година към нея идва годишна 1-ца, а предишната година е била годишна 2-ка, т.е. образувала се е опасната комбинация 5-2, която е особено опасна за жената в семейството. Попитах клиентката си дали е имала някакво сериозно заболяване през миналата година, при което нейният отговор беше: „А ти как разбра?“ После ми разказа, че ѝ се е спукал апандисита и я откарали по спешност в Пирогов. В последствие там установили, че има рак на дебелото черво. Попитах я, дали случайно не се е случило през месец април, при което тя още повече се учуди как е възможно да знам с такава точност. В действителност няма нищо мистериозно, просто през април месечните звезди са дублирали годишните и към 5-цата на входната врата вече е имало не една, а две 2-ки. Точно това явление, както вече казах, много често се явява пусков механизъм. За щастие 2011г. беше годината на заека, който за нея, според хороскопа ѝ, се явява „благороден човек“. Ракът е бил в начален стадий и лекарите са успели да го овладеят. Обикновено във фън шуй рядко има само един фактор, който говори за даден проблем. При по-обстоен анализ се оказа, че жената спи в стая, в която доминира звездата на болестите. Леглото ѝ беше разположено така, че се разрушаваше личното ѝ гуа и едновременно с това се намираше в сектора на личния ѝ разрушител според хороскопа. И това съвсем не е всичко. Комбинацията 5-2 не във всички случаи е толкова опасна. По системата Цзъй Бай Че домът се разделя на сектори Шен, Ван, Съй, Туй, Ша. Най-хубави са секторите с енергия Шен. Те се явяват като мощна имунна система за дома и в тях дори да дойде лоша годишна енергия, тя не е опасна. В случая обаче, входната врата попада в най-лошия сектор – Ша, което допълнително утежнява положението. Направихме необходимите размествания, но входната врата на апартамента няма как да се премести. Въпреки, че леглото на жената вече е на хубаво място, след 9 години на входната врата отново ще бъде годишната 2-ка. Съветът ми е поне в месеца, в който се дублират годишните енергии, да не е в апартамента си.

Не случайно майсторите във фън шуй казват, че не може да се създаде идеална среда. Важното е да направим така, че да не се размножават лошите фактори на различните нива.


Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg