14 декември, 2015

ГОДИНАТА НА ОГНЕНАТА МАЙМУНА


2016 година е годината на огнената маймуна. Всяка година е представена от два елемента, които всъщност представляват някакъв вид енергия, имаща определена сила и качества. По този начин може да се каже , че 2016 година е представена от енергията на огъня и енергията на метала. Огън ян се олицетворява със Слънцето. Емоциите, с които се свързва са радост и оптимизъм. През 2016г. то няма да е така щедро, тъй като маймуната е първият месец от есента, а като част от денонощието, времето между 15 и 17 часа, когато все още е светло и топло, но не изпепеляващо горещо. Под въздействието на тези положителни емоции, хората ще бъдат спокойни, което би могло да доведе до ръст както на финансовите пазари, така и на пазара на недвижими имоти.
Маймуната е съобразителна, ловка, изобретателна. От друга страна нейният елемент е метал ян. Той се олицетворява с оръжие. Освен това огънят и металът са в цикъл на разрушение, от което следва, че годината няма да е спокойна. Цикличността в китайския календар е с интервал 60 години. Следователно огнена маймуна е била и 1956, 1896 и т.н. Ако ви е интересно, може да се разровите в интернет и да видите как са протекли тези години и какви важни събития са се случили. Разбира се светът се развива и абсолютна повторяемост не може да има, но все пак някакви тенденции могат да се прогнозират.
В астрологията, маймуната е един от четирите пътешестващи коня. През годината, животът на много хора ще бъде динамичен, ще чувстват необходимост да пътуват. Това важи преди всичко за тези, за които маймуната се явява личен пътешестващ кон, а именно, хората родени в деня или годината на тигъра, коня или кучето.
За родените в годината на тигъра, маймуната се явява личен разрушител. Много хора изпадат в паника и питат как да се защитят. Сблъсъците в картата не винаги са лоши или опасни. Те при всички положения ще доведат до някакви изменения, но дали ще са положителни или отрицателни, зависи както от хороскопа ви, така и от самите вас. Също така, има значение в кой стълб се намира тигъра. Ако е в месечния, промените може да са свързани с брат,  сестра или колеги. Ако е в дневния – промени в брака или дома, ако е в часовия – засегнати ще бъдат децата.
Жените родени в ден Син Вей (ински метал върху коза), които се стремят към сериозна романтична връзка, трябва да бъдат по-активни през 2016г., защото шансовете им значително се увеличават.
Ако сте родени в часа на тигъра, внимавайте как планирате бременността си, защото твърде вероятно е да имате проблемна бременност или раждане, особено ако небесния ствол е янска вода. Настоятелно препоръчвам, ако в плановете ви за 2016 влиза бременност, да направите така, че раждането да не бъде през март 2017г. Тогава се получава пълен сблъсък между годината и месеца, което може да се отрази негативно както на детето, така и на отношенията в семейството, примерно развод.
През 2015г. за много хора беше активирано земното наказание, а през 2016г. ще се наложи някои да преживеят огненото наказание, което е свързано с автомобилни катастрофи, предателства, травми по невнимание. То се получава при комбинацията от трите животни – тигър, змия и маймуна. Дори да нямате всичките три животни в хороскопа си, а само две от тях, третото може да дойде от такта, годината, месеца, дори деня и часа. Разбира се не всички хора с огнено наказание са застрашени, някои имат вградена защита в самия хороскоп. Тези, които са в опасност, трябва да бъдат особено внимателни, когато са на път или подписват важни документи. През февруари, май и август, отбележете всички дни на тигъра, маймуната и змията, както и същите часове. Те могат да бъдат пусковия механизъм за евентуални неприятности.
За хората с дневна доминанта огън ян, маймуната се явява личен благороден човек. През 2016г. те ще се радват на защитата и подкрепата на влиятелни хора по пътя към осъществяване на целите си.

В следващата статия ще напиша накратко каква ще бъде годината според фън шуй.
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg