03 януари, 2016

ЗДРАВЕТО ПРЕЗ 2016


В китайската метафизика  има много начини да се направи прогноза за здравето. Във фън шуй примерно, обръщаме внимание на 2-ката – звездата на болестите. Според това в кой сектор попада, може да се каже кои ще са уязвимите органи през годината и на кой от членовете на семейството ще се отрази най-напред. Според „Четирите стълба на съдбата“ може да се построи астрологична карта за първия ден, час и месец на годината и да се направят съответните прогнози. Според мен науката, която най-точно определя тенденциите в здравословно отношение и дава най-добри насоки за съхраняване на здравето през годината, е китайската медицина. Тъй като аз съм специалист преди всичко по фън шуй, винаги с голямо удоволствие слушам лекциите на Марина Любинецкая по китайска медицина. В тази статия искам да споделя част от лекцията ѝ за 2016г.

Двата елемента на 2016г. са огън ян и метал ян. Органите, свързани с тези елементи, са тънкото и дебелото черво. Именно те ще бъдат най-уязвими в годината на огнената маймуна. Това означава, че всички хора, независимо от здравословното им състояние, при евентуалното възникване на здравословен проблем през 2016г., задължително трябва да проверят състоянието на тънкото и дебелото черво. Като части на тялото, най-уязвими са врата, раменете и ръцете. Възможни са проблеми с психиката и мозъка.

За да сме здрави трябва да поддържаме тялото си на всичките три нива – ментално, астрално и физическо.

Ментално ниво

-         през 2016г. човек трябва да работи върху това как възприема и усвоява информацията, както и върху умението да взима решения. Тези неща са свързани с тънкото черво. Ако то не работи добре, това се отразява на кръвта, която е като антена, улавя това което се случва около нас и настройва организма да постига успех в отношенията, кариерата, финансите.

Астрално ниво

-         пречистване и подреждане на емоциите и чувствата – прощаване, изгонване на страховете, баланс между взимане и даване. Енергийно пречистване на помещението – няма значение от метода. Използвайте този, който е най-близък до вас.

Физическо ниво

-         физическа чистота в дома

-         физическа чистота на тялото

-         пречистване на организма от паразити и гъбички: януари е много подходящо време за всякакви пречистващи процедури (особено ефективно е пречистването с билки, вратига, тройчатка).

-         масаж на раменете, врата и ръцете. Това е много важно, за да бъдем здрави през 2016. Ако сега не оправим горния кръг на кръвообращението (от сърцето към мозъка) през 2017г. ще имаме проблеми.  Колкото и странно да звучи, това е един от факторите, който оказва влияние върху финансите на човек, така че отделете време и отидете да ви направят масаж на тези области.

-         дихателни практики

-         здравословно хранене: всички, които са на диета, включваща изключително салати от сурови плодове и зеленчуци, смути, млечно кисели продукти, ще има проблеми със здравето през2016г.

-         движение: този, който не ходи, не може да има здрави органи на метала. Тези, които искат да отслабнат и спазват някаква диета, задължително трябва да включат и упражнения за ръцете.

-         Жените, които правят неуспешни опити да забременеят през 2016г и изследванията показват, че нямат репродуктивни проблеми, трябва да проверят състоянието на дебелото черво. То не е главния фактор, който отговаря за репродуктивните функции, но през 2016г. ще бъде от особено значение.
 
Сашка Величкова

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg