10 април, 2013

ФЪН ШУЙ И НЕГОВОТО МЯСТО В РЕКАТА НА ЖИВОТА

 
Трябва да плуваме по течението в                             нужното направление
                                 Източна мъдрост

Ние всички плаваме по Реката на Живота. Тази река на места е бурна с прагове и камъни, на места спокойна и благодатна, а някъде се появяват и водопади. И всички ние плуваме по различен начин. Някои виждат само пътя пред себе си, оставяйки се на течението и за това често не са готови от срещата с различни прегради. Получават болка и загуба от сблъсъка и за дълги време загубват пътя. Други се опитват да плуват срещу течението и от време на време се разочароват от безполезността на своите усилия. Трети виждат на далече и за това са способни да управляват потока, като заобикалят препятствията, или са подготвени за възможни сблъсъци.

Третия път безусловно е най-трудния, тъй като изисква постоянна бдителност и ясно съзнание. Но в същото време той е и най-краткия за постигане на целите. По този път плувецът трябва да има всички условия за свободно придвижване. Нищо не трябва да му пречи – лодката трябва да бъде здрава, екипажа трябва да бъде сплотен, а здравето стабилно.

Фън шуй – това е инструмента, качеството и надеждността на тази лодка. Това е мекия „микроклимат“, който ни дава повече възможности да бъдем здрави. Това е „покрива“, който ни пази от лошото време. Това е компаса и картата, които безопасно ще преведат лодката на живота през рифове, плитчини и водовъртежи към поставената цел.

Единствено вярата в това, че лодката на съдбата е надеждна и устойчива, не стига. Нужни са знания и съответно умения да ги използваме. Трябва да разчитаме на своите сили, но без знания къде да ги приложим, можем да ги изразходваме напразно.

Именно за това във фън шуй не е нужно да се вярва. Всичко е много просто – лодката ви или е стабилна, или нестабилна. Какъв е смисъла да вярвате в лодката? Вярвайте в себе си, в Бог, в природата или в нещо друго. За това, когато ми казват „Аз не вярвам във фън шуй“, аз разбирам, че този човек просто не знае какво е фън шуй. В противен случай той просто би казал „Аз не прилагам фън шуй“.
Оксана Сахранова
превод shoshi

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg