19 юли, 2014

ФЪН ШУЙ В ДЕЙСТВИЕ


Много пъти сме си говорили с колеги, че когато човек се занимава дълго време с фън шуй и въобще с китайска метафизика, в даден момент навлиза в правилния енергиен поток. Повечето неща в живота му започват да се подреждат по най-добрия начин без особени усилия, успява да се измъкне на крачка преди да се заформи някакъв проблем, сякаш непрекъснато му помагат някакви невидими сили. Така се получава и при мен.

Обикновено лятото прекарвам с децата и с мама на вилата. Всички се чувстваме прекрасно на чист въздух сред природата. Работата ми налага да пътувам често до София за по ден-два, но в общи линии по-голяма част от времето прекарвам извън града. В началото на годината, когато правих годишните анализи видях, че през 2014г. се получава един „голям сблъсък“, който прави пребиваването ми на вилата крайно нежелателно. За тези които не знаят ще поясня: за хора родени в годината на свинята е опасно да живеят в къща или апартамент, с врата в северозападно направление (това касае само 2014г). Особено опасно става и може да се стигне дори до фатални събития, ако пред входната врата има стълб, дърво, остър ъгъл или друг вид ша. Тъй като съм родена в годината на свинята, а входната врата на къщата гледа на северозапад, реших тази година да направя обратното – след морето да прекарам лятото в София и само от време на време да прескачам до вилата.

В края на юни обаче, майка си счупи крака. Направиха ѝ операция, сложиха ѝ пирони и месец и половина крака трябва да е обездвижен. Всичко щеше да е наред, ако можех да я взема да се грижа за нея в София. Да, но в такъв случай няма кой да се грижи за зеленчуковата градина, която тя с голяма любов сади всяка година. Очертава се да се закотвя за цяло лято на вилата без шанс да мръдна някъде за повече от един ден. За тези, които нямат представа от градинарство като мен, мога да кажа, че това е едно обсебващо начинание. Непрекъснато нещо трябва да се прави, работата край няма. Така покрай всички нови неща, които трябваше да уча бързо и в движение, съвсем забравих за входната врата. Минаха две седмици и в един прекрасен ден тя просто сама се затвори. Нещо заяде и край, няма отваряне. Децата бяха тръгнали да я разбиват, но ги спрях. Явно някой искаше да ми напомни, че не трябва да отварям тази врата. Покрай всичките разправии изобщо не се бях сетила, че можем да използваме вратата на терасата, която се намира в югозападния сектор и има чудесна годишна енергия. През юли и август към нея се добавят и прекрасни месечни енергии.

И така – през 2014г „голям сблъсък“ има за родените в годината на свинята, ако входната врата гледа на северозапад и за родените в годината на заека, ако входната врата гледа на изток. За да избегнете неприятностите, до 3-ти февруари е желателно да използвате друга входна врата, или ако нямате такава възможност, да се изнесете временно от жилището, особено ако пред вратата имате някакъв вид ша.


Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg