28 януари, 2016

ПОЧИСТВАНЕ НА ЖИЛИЩЕТО


Почистването на жилището, е най-предпочитаната тема за всички, които за първи път се сблъскват с фън шуй. Може би, защото е нещо елементарно, не изисква особени знания или умения (каквито са нужни при работата с компас, примерно) или просто защото всички го правим в една или друга степен.
Да, почистването е важно, не само от гледна точка на фън шуй разбира се, но неоснователно му се приписват допълнителни заслуги. Всеобща заблуда е, че почиствайки дома си, помагаме в него да влезе положителна енергия. Обикновено се започва с входното антре – прибираме всички обувки в шкафа, махаме от закачалката ненужните дрехи, отстраняваме препятствията от рода на колела, шейни, играчки, инструменти и т.н. и сме доволни, че през вратата вече ще влиза положителна енергия. Това до известна степен е така, но не съвсем. Задръстването и разхвърлянето на различни вещи, било то нужни или ненужни, както във входното антре, така и по всички стаи, шкафове и гардероби, пречи на енергията да циркулира свободно в дома, което води до проблеми. Дали обаче тази енергия ще бъде хубава или лоша, зависи от други фактори. Не може да се каже, че почистването е сред основните принципи на фън шуй, но все от някъде трябва да се започне.
На 4-ти февруари настъпва новата година по Слънчевия календар. Енергиите променят своите места. Подгответе дома и съзнанието си, освободете ги за новите енергийни влияния. Януари е много подходящ месец за това. Ако все още не сте го направили, много хубава дата е 2 февруари. Разбира се повечето от вас биха предпочели събота или неделя, тъй като това са почивните дни за болшинството от хората. Спокойно можете да ги използвате, като за предпочитане е неделята.
Самото почистване се състои от няколко етапа.
Първо – изхвърлете всичко старо и ненужно. Много често трупаме дрехи и предмети с оправданието, че някога може да ни потрябват. Отървете се от тях, не се страхувайте да се разделите с миналото, освободете място за нови неща в живота си. Отварям скоба за по-напредналите, за тези, които могат да построят натална карта на дома си. Намерете секторите, в които попадат тилните звезди 6 и 9. Те отговарят за менталното състояние на човека. Ако тези места са мръсни, непроветрени, има струпване на вещи, то човек има песимистично отношение към живота. За още по-напредналите, тези, които могат да определят 15 градусовият сектор свързан с личния им благороден човек – разчистете го и прекарвайте там повече време. Това ще ви помогне да срещате нужните хора, които ще ви подкрепят и ще ви дават ценни съвети.
Второ – направете физическо почистване на дома. Минете с прахосмукачка пода и меката мебел, оберете паяжините от ъглите, забършете с влажен парцал пода и мебелите, измийте прозорците, изперете пердетата и мръсните дрехи.
Трето – енергийно почистване. Това е един вид ритуал и има много възможности за неговото осъществяване. Аз ще ви предложа един, но вие може да използвате този, който ви е най-приятен. С помощта на този ритуал премахвате енергийната блокировка на дома, освобождавате Ци, за това е добре да си зададете въпроса: Какви промени искам да настъпят в живота ми?
Преди да започнете, трябва не само домът ви да е чист, но и тялото. Изкъпете се и облечете чисти дрехи. По време на ритуала не трябва да има храна, вода и други напитки на открито. Приберете всичко в хладилник или  шкаф. Добре е да нямате нищо метално по себе си и по дрехите. Изключете телефона, телевизора, компютъра и уредбата, не трябва нищо да    ви разсейва. Отваряйте прозореца в помещението, в което извършвате ритуала.
Самият ритуал обикновено се осъществява с пееща чаша. При взаимодействието на дървената палка, олицетворяваща активното мъжко начало Ян, с металните стени на чашата, олицетворяваща женското начало Ин, се ражда хармоничен звук, който въздейства на обкръжаващата ни енергия.
Ако нямате чаша, може да използвате метално звънче или обикновено пляскане с ръце. Замърсената и застояла енергия трябва да се изгони, а пляскането създава силни вибрации, които са способни да го направят. Може да започнете от входната врата, като вървите по часовниковата стрелка. Не пропускайте ъглите. Заставайки пред ъгъла, вдигнете ръцете си горе и пляскайки, започнете да ги сваляте бавно на долу. Ще забележите, че глухите звуци ще станат по-чисти и звънки, което означава, че помещението се очиства. Може да започнете и от долу на горе, няма значение. Ако се налага преминете с пляскане на горе и на долу няколко пъти, докато почувствате, че е достатъчно. Задължително отваряйте шкафовете, гардеробите и чекмеджетата, там се е събрала много негативна енергия. Не забравяйте за леглата и диваните.
Когато приключите измийте ръцете си, за да отстраните от тях енергийната мърсотия. Ако сте използвали чаша или звънче, освен ръцете си, измийте и тях. След като сте проветрили добре, може да напръскате със светена вода или да си запалите ароматна свещ.

Домът ви вече е готов да приеме енергиите на новата година.
 
Сашка Величкова

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg