17 декември, 2016

ГОДИНАТА НА ОГНЕНИЯ ПЕТЕЛ - ЧАСТ 1


 
На 3 февруари, в 23:37 пекинско време, започва годината на огнения петел.

И през новата година ще продължи конфликтът между огъня и метала, т.е. очертава се още една нехармонична година, през която политическата обстановка ще остане все така напрегната.
Инският огън символизира пламъка на свещ, от където идват и неговите характеристики – чувствителност, нестабилност, променливост. Той се асоциира още и с взрив, който може да бъде както физически, така и емоционален под формата на народно недоволство, революция. Това се потвърждава и от характеристиките на огнения петел. Той е много енергичен и темпераментен, роден е за лидер, авторитарен, избухлив и рязък.
От друга страна петелът се явява Благороден човек за годината, което предполага, че хората ще бъдат по-отзивчиви, толерантни, състрадателни и ще даряват безкористно помощта си.
На много места може да срещнете годишни прогнози за всяко едно от 12-те животни, но сами разбирате, че те няма как да бъдат точни и подробни.
Картата на всеки човек се състои от 8 знака – 4 небесни ствола и 4 земни клонки и всички те влизат в някакъв вид взаимодействие с елементите на годината – сливане, сблъсък, наказание, вреда, предателство и т.н.  

Когато правим анализ на картата, първо обръщаме внимание на дневната доминанта, т.е. небесния ствол в деня на раждане. Това е най-важният елемент, защото той стои в основата на всяка прогноза. За хората с дневна доминанта  и петелът се явява "Благороден човек". Следователно, те ще могат да разчитат на допълнителна помощ през годината, но как точно ще се прояви тази помощ зависи от полезните елементи. От друга страна, хората с дневна доминанта трябва да бъдат много внимателни към парите си през 2017г., защото за тях елементите на годината са представени като грабител на богатството стоящ върху богатство. Добре проверявайте и обмисляйте всяка възможност за инвестиране. Не давайте пари на заем, не ставайте поръчители, не участвайте в рискови операции.

Петелът е едно от четирите животни свързани с романтиката. За родените в ден на маймуната, мишката или дракона, 2017 година ще предложи много нови възможности за развитие на отношенията с противоположния пол. А родените в деня на коня могат да получат и предложение за брак, тъй като петелът се явява за тях „Червена сватовница“.

Петелът има и лоши страни. За хората с дневна доминанта метал ин, той се явява „Демон на лъжата“. Твърде вероятно е да повярвате в нещо, да се надявате, а в крайна сметка да се окаже лъжа. Тук обаче също има нюанси. Важно е какъв елемент се явява металът за картата – полезен или не полезен. Ако е благоприятен, вие ще разказвате на хората всякакви небивалици и те ще ви вярват.
Петелът участва в така нареченото самонаказание. Това означава, че човек върши нещо, за което после съжалява. Обикновено това са не добре обмислени действия, които в последствие носят неприятности. Бъдете особено внимателни, ако в хороскопа си имате вече два петела. Годината със сигурност ще задейства самонаказанието. В тази връзка, въздържайте се от подписването на договори, отговорни сделки, не поемайте дългосрочни отговорности. Ако все пак възникне нещо належащо, задължително се консултирайте с компетентни за това хора.
Животното, което се противопоставя на петела е заека . Това не значи, че хората родени в годината на заека ще имат трудна година, защото всичко е много индивидуално. Ако сте родени в годината на заека, през 2017 г. има опасност от порязвания или операция, а също така и от предателство. В зависимост от това, какво означават за вас дървото и метала, ще можете да анализирате от къде ще дойде предателството. Разбира се сблъсъците не винаги са лоши. Ако дървото за вас не е полезен елемент, а метала полезен, то сблъсъка може да ви донесе много положителни промени. Ако заекът се намира в годишния стълб, изменения ще настъпят в социалното ви обкръжение, ако е в месеца – в кариерата, ако е в деня – в брака или преместване в ново жилище, ако е в часа – в резултата от вашите действия. Не планирайте бременност и раждане през 2017г., ако имате заек в часовия стълб, особено ако в небесния ствол има вода ин. Могат да настъпят сериозни усложнения.
В много прогнози се среща, че 2017г. ще бъде хубава за дракона, но за жените родени в тази година, петелът се явява „Демон на депресията“. Старайте се да не изпадате в такива състояния, защото е твърде вероятно да злоупотребите с алкохол или медикаменти. Намерете си някакви приятни занимания и развлечения, които да държат на страна депресията, или в краен случай да ви помогнат лесно да излезете от нея.
Както виждате всичко е много индивидуално, и как ще се развие годината за всеки един от вас зависи от много фактори. Това са както личният хороскоп, така и фън шуй и действията на човек.
За фън шуй през 2017 година, ще поговорим в следващите статии.
 
Сашка Величкова
 
 

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg