11 април, 2023

ДЕВЕТИ ПЕРИОД И ТРИГРАМАТА ЛИ

Един от атрибутите на 9-ти период е триграмата Ли. Тя показва възможностите, които ни дава периода.

За да определите своята съвместимост с новото време, трябва първо да построите четирите стълба на съдбата според своята рождена дата в някой от калкулаторите в интернет и да потърсите тази триграма в един от четирите стълба, както и в стълба на късмета.


Ако видите триграмата Ли в годината, месеца, деня, часа или стълба на късмета,това означава, че ще ви е по-лесно да следвате енергията на периода.

Тоест, за вас ще е по-лесно да „яхнете вълната“.

Триграмата може да бъде в горната част на хексаграмата, може да е в долната, а може и да е скрита.

Всяко едно място има определено значение. Има значение също така и в кой от петте стълба попада.

Годишният стълб е свързан с вашето обкръжение, с общуването ви с хората около вас, с вашите приятели, познати, съседи. Това означава, че вълната на периода се формира от хората около вас, вашите пазари, сферата ви на действие. Това е нещо обширно, глобално световно влияние.

Ако хексаграмата се появи в месечния стълб, това означава, че големите възможности ще дойдат от вашата работа, бизнес, от вашите действия, вашите усилия.


Дневният стълб, това сте вие, вашата личност, вашето развитие, вашата еволюция.

Часът е свързан с вашите мисли, вашите идеи и инвестиции, а също с вашите деца и хората под ваш контрол.

Стълбът на късмета е нещо, което идва от външния свят, нещо, което първоначално не сте имали. Това е външен опит, среща с нови хора, посещаване на нови места и нови преживявания. За да получите това, което идва със стълба на късмета, трябва да намерите „нова кръв“, т.е. нови хора, нови места, нови преживявания, нещо извън познатото, извън вашата зона на комфорт.

Какво означава горна и долна триграма? 

Те са като ин и ян. Горната е лидерство, долната е поддържаща, ресурс. Горната е силата, авторитета, командната позиция, възможността да взимате решения. А долната е същността, тя следва лидера.




Ако откриете, че във вашата карта триграмата Ли е в горната част, това означава, че трябва да заемете лидерска позиция. Ако сте човек, който все още не се е научил как да взима решения, тогава е абсолютно препоръчително да се научите, защото в противен случай няма да се възползвате от възможностите, които ви дава тази триграма.

Ако триграмата Ли е в долното част, това означава, че сте в правилната индустрия, но не сте този, който я контролира. Вие сте този, който участва, този, който подкрепя. Вие не измисляте, не създавате, но можете да следвате и подобрявате.

Освен тези две позиции, има и трета, скрита.



Това е нещо, което хората не забелязват, нещо скрито.

Скритата триграма Ли може да се сравни с жокера от тестето карти. Това е скрита тенденция, скрита вълна и хората изведнъж стават успешни и богати. Това е възможност, която най-вероятно само вие ще забележите и можете бързо да се възползвате от нея.

В някои карти може да видите една, две или три триграми Ли.

 

В този стълб имаме долна и скрита триграма. Ако това е годишен стълб, означава, че има някаква тенденция на пазара или в индустрията, в която работите, която е видна за всички, но вие виждате нещо, което другите не виждат. Нещо скрито, което вие не сте създали, защото става въпрос за долната триграма.

Да вземем пример, в който триграмата Ли е в месечния стълб, в горната част, което означава лидерска позиция в работата, примерно директор. Стълбът на годината това е индустрията или сферата, в която работите, а месечния стълб е вашата професия или уменията, които имате.

Ако триграмата Ли е в долната част, това вече не е лидерска позиция, но също е добре, вие пак сте в изгодно положение, защото притежавате умения, които са нужни в новия период.

Ако триграмата е скрита, това означава, че и работата ви е скрита. Може да работите от вкъщи или от място, което никой не знае.

Същата логика можете да приложите и към деня. Денят това сте вие. Ако триграмата Ли е в долната част, тогава физически и енергийно, вие сте на точното място в точното време, за да постигнете нещо. Ако е в горната част, това показва вашият характер, вашите принципи, честност.

Ако е скрита – ще откриете някои неща за себе си, някакви нови способности. Вашата слабост ще се окаже вашата сила в 9-ти период. Но всичко това е скрито и ще отнеме време, за да го откриете.

Ако триграмата Ли е в горната част на часовия стълб, трябва да се научите да инвестирате, защото ще знаете какви са тенденциите и теченията на периода. Ако е в долната част, ще имате достъп до правилните хора и просто трябва да ги следвате, да гледате от тях, когато става въпрос за инвестиции.

Ако триграмата е скрита, ще имате възможност да се възползвате от скрита информация, от която да получите изгода.

Когато става въпрос за триграмите, в най-изгодна позиция са скритите, защото никой не ги вижда. На второ място са горните – това са тези, които взимат решения. А долните са последователите.  

Останаха стълбовете на късмета.

Ако триграмата е в горната част, тогава трябва да сте активни и да създавате възможностите от които да се възползвате, т.е. вие трябва да сте движещата сила на отбора. Ако е в долната част, значи се присъединявате към екип, група или лидери, които вече се движат в определена посока и ги подкрепяте. Ако триграмата е скрита, тогава ще е малко по-трудно, защото ще трябва да положите известни усилия и изследвания за да откриете това, което ви трябва. 

Това беше поредното парче от пъзела, който трябва да наредим с настъпването на девети период. 

В Пътеводителя за годината на водния заек ще продължим да разглеждаме каква е нашата съвместимост с новия период. Ще разберете дали попадате в някоя от групите на богатството, духовността или процъфтяването. 





Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg