02 октомври, 2008

ЧЕТИРИ ОСНОВНИ ПРАВИЛА ВЪВ ФЪН ШУЙ

Основната презумпция при фън шуй е, че всичко от заобикалящия свят до най-малкия детайл на обзавеждането и декора може или да благоприятства вашите стремежи, или да работи срещу тях.
За най-ефективно използване на заобикалящата ни енергия си заслужава да се обърнете към добър специалист. В същото време можете да спазите няколко базови правила, които ще ви помогнат да подобрите фън шуй на дома си.


Едно от най-важните правила във фън шуй е да има достатъчно пространство в дома, за да могат обитателите му да се придвижват свободно, което означава, че и енергията протича свободно. Ако живеете в къща е добре пред нея да има малък двор или градинка, където да се събира благотворната енергия преди да влезе вътре. Ако живеете в апартамент, не затрупвайте стълбищната площадка с излишни вещи – велосипеди, колички и т.н. Вътре в дома мястото около входната врата също трябва да е свободно. Да няма дрехи и обувки, които не се носят ежедневно, големи предмети, които да пречат на отварянето на врата.


Второ правило е да има баланс между ин и ян. Ян – това са активните, светли, просторни помещения като хол, трапезария, кабинет, детска. Ин – това са спокойните по-затъмнени помещения, където има малка активност и малко светлина като спални, кабинети, библиотеки, стаи за отдих и медитация. Ако в дома има много прозорци, светлина, шум и музика в почти всички стаи, то този дом е прекалено ян. Дисбаланса на енергиите, изразен в недостатъка на зони за покой и отдих, може да доведе до превъзбудена нервна система и главоболие. Дисбаланс може да има и когато преобладават зоните за покой, полумрака, затъмнените щори, недостатък на свеж въздух и активност. Това води до депресия, недостатък на сили и лошо настроение.


Трето правило е да се поддържа чистота. В целия дом трябва да бъде подредено, чисто и свежо. Важен момент са чистите стъкла, защото те са очите на дома. Чрез тях влиза слънчевата светлина и свежа ци.


Четвърто правило е да се подредят в дома подходящи изображения. Хубаво е да сложите картини, които свързвате с нещо забележително или с целите, които искате да постигнете. Те ще ви помагат да не забравите за нещата, които са важни за вас, а вие от своя страна ще можете да виждате благоприятните възможности за тяхното реализиране.

shoshi

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg