07 май, 2015

ЗА САМОТНИТЕ ХОРА


В сайта на моята колежка Наталия Малцева, прочетох интересна статия от неизвестен автор. По всичко личи, че се занимава с китайска астрология и споделя своята гледна точка, за това защо в днешно време има толкова самотни хора. Позволих си да я преведа и да я споделя с вас.
Ако си спомним за поколението на нашите баби, а даже и майки, то ще видим, че Самотата не е била в такъв мащаб. Самотния човек е бил по-скоро изключение, отколкото правило.
Отношенията между мъжът и жената могат да бъдат сравнени с детска люлка. Една дъска, на единия край на която е жената, а на другия – мъжа.
Мъж: работа, кариера, власт, постове
Жена: дом, деца
Един ден жената решила, че са ѝ отредили второстепенна роля – да ражда и да възпитава Човечеството. Да създава и да укрепва семейните ценности.
Ето такава е нейната незначителна и второстепенна роля, което изобщо не може да се каже за мъжката роля. Там става въпрос за нещо съвсем различно – да лети в космоса, да работи в правителството, да печели пари.
И жените се втурнали в битка. Сега жените летят в космоса, работят в правителството, и най-търсената професия – публична личност.
От екрана на телевизията, от страниците на списанията ни гледат много красиви, много успешни и много, много самотни хора.
Да се върнем към кръга на пораждане. Можем да го представим още и под формата на енергии.
Условно казано, с раждането си човек има на разположение “пет енергии“, като всеки притежава различно количество от всяка енергия. С годините или увеличава или намалява количеството на всяка от петте енергии. Да разгледаме енергията с название „Власт – мъж“ от гледна точка на жената.
Всеки успех в кариерата е глътка от енергията „Власт – мъж“. Колкото повече успехи, толкова повече енергия се изразходва за тяхното получаване.
Успехът и популярността изискват огромен разход на енергия, време и пари. Фризьор, козметик, фитнес, диети, престижна кола, постоянни пътувания, клубни партита.
Идеалните размери за жена са 90 – 60 – 90 и в същото време това са размерите на 16 годишно момче. Това е еталон за красота. Замислете се – еталон за красота. От тук идва и въпросът: От къде време за изграждане на лични отношения? Ако жената се е втурнала да преследва властта и се стреми да постигне еталона за красота, а не еталона за жена и майка, от къде да намери сили да бъде освен всичко и жена и майка.
В крайна сметка енергията наречена „Власт – мъж“ е изразходвана. Изразходвали сме енергията на „своя мъж“, за да постигнем желаните успехи. Изразходвали сме време, сили и пари, за да постигнем еталона за красота.
Оглеждаме се и разбираме, че сме си сложили "Венеца на безбрачието". Наклонили сме същата тази дъска, нарушили сме равновесието. Мъжете не могат да раждат деца. В света се формира нещо невероятно – общество на самотните бащи.
Никой не спори, че има жени, които са успели да създадат успешна кариера, да се омъжат и да родят деца. Само че храната я приготвя готвач, а децата се възпитават от чужда лелка.
В същото време може да се твърди, че хиляди момичета не правят кариера и не са еталон за красота.
Съгласна съм, но на тях им се иска да бъдат такива. Как примамливо се усмихват ТЕЗИ от кориците на списанията. Ослепително красиви и толкова успешни, но и толкова самотни. И хиляди момичета тръгват в атака. Отиват да завладеят столицата, подиума, най-популярната професия - актьор. Ще ви разкрия обаче една тайна: звездата на таланта на актьора и звездата на самотата в китайската астрология, са един и същи елемент.
От векове в съзнанието на жената е заложено, че тя има велика мисия – да ражда и да възпитава ЧОВЕЧЕСТВОТО.
Дори и да не летят хора в космоса, без началници, без пари – човечеството ще оцелее.
Но ако жената постави на първо място кариерата, популярността, красотата – човечеството ще загине, и никаква красота няма да го спаси.
Ако жената изразходваше своите сили и енергия за да се научи как да гради отношения, как да създаде щастливо семейство, да ражда и да възпитава деца, сега щяхме да живеем в друг свят, в който еталон за щастие би била жената и майката, а не успешната, много красива и невероятно самотна бизнес дама.
Болестта наречена „Венец на безбрачието“ може и трябва да се лекува. И трябва да се лекува с Любов.
Аз съм анализирала стотици хороскопи на жени. В извънредно редки случаи на жената ѝ е заложено съдбовно да не може да се омъжи, това не е масово заболяване.

Превод
Сашка Величкова

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg