02 май, 2015

ЗА ХАМБУРГЕРИТЕ, КАЛМАРИТЕ И ПОТОКА ЦИ

В квартала, в който живеем, всяка събота се организира фермерски пазар. Продават се всякакви неща за хапване – плодове, зеленчуци, меса, колбаси, млечни продукти, домашни сладка, билков чай и какво ли още не.
С малката ми дъщеря много обичаме да се разхождаме сред сергиите. Т.е. на мен ми е много приятна атмосферата, а тя идва главно заради калмарите. Приготвят ги на скара със зехтин, чесън и магданоз, невероятно вкусни. Срещу морските дарове правят хамбургери, от които също си купуваме по някога. И на двете места опашката никога не свършва.
 Малко по-нататък има втора сергия за хамбургери и наденички, но клиентите, които се спират там са малко.Тъй като на детето никак не му е приятно да чака на опашка, веднага му направи впечатление, че на едното място е пълно с хора, а на другото често пъти няма никой. Вярно, че риба, калмари, миди и скариди има само на едно място на пазара, но хамбургерите и на двете места са почти еднакви.
 
Защо едната сергия е много по-оборотна от другата, може да обясни фън шуй. Сигурно се питате какъв ли фън шуй може да има една сергия? Ако в офиса или магазина можем да определим има ли процъфтяваща парична енергия на входната врата, да намерим подходящо място за шефа, сътрудниците, продавача, касовия апарат, в мола можем още да се съобразим с ескалаторите и стълбите, то какво бихме могли да направим на една сергия? Нещо много просто – да изберем правилното място. Има едно изключително важно нещо, което  е основополагащо за цялата теория на фън шуй и то е описано в няколко изречения от Го Пу: „Ци оседлава вятъра (фен) и се разнася, но се съхранява съединявайки се с водата (шуй). В древността я събирали, за да предотвратят нейното разпиляване и я направлявали, за да гарантират нейното съхранение. Това умение било наречено фън шуй. Най-добре е, когато мястото привличащо водата, се намира до мястото удържащо вятъра.“ Всичко започва от избора на правилното място. От тук идва твърдението, че формата е по-важна от формулите, т.е. каквото и да правим вътре в помещението, винаги изхождаме от заобикалящата ни среда. Първото важно нещо, което трябва да си осигурим, е поток Ци, защото той ни доставя всичко необходимо – здраве, пари, отношения, нови възможности. Но да се върнем на двете сергии.
 
 
 
 
За да се вижда по-ясно съм използвала снимка от гугъл на мястото, на което се провежда пазара, но в делничен ден, когато сергиите ги няма. С червено и синьо са съответно хамбургерите и морските дарове, а на черните линии са разположени останалите сергии. Зелените стрелки показват дълъг идващ поток енергия и съвсем къс отиващ си. В оранжево са другите хамбургери, които виждат само отиващия си поток. Освен това, по цялата зелена стрелка са разположени маси и пейки, на които хората се хранят.
 
Следователно енергията тече бавно, събира се и първите, които я поемат са местата обозначени в синьо и червено. За да е пълна забавата, всеки път свирят различни музиканти, като се разполагат на едно от двете места, отбелязани с жълто. Това допринася още повече за концентрирането на положителна енергия.
 
В квартала имаме и един магазин за хранителни стоки, при който също много ясно се вижда потока от идваща и отиваща си Ци.
Магазинът има две врати. Едната обаче много разумно е затворена и не функционира, защото от нея се вижда само отиващия си поток, което съответно силно би намалило притока от клиенти. Вторият вход, който е и действащ, е много удачен. Към него от две страни постъпва дълъг поток Ци, а отиващата си Ци е кратка.
 
 
До магазина наскоро отвориха едно заведение, чийто вход от гледна точка на приходящата енергия е много неудачен.
И отново поглед от гугъл. С червено съм отбелязала затворения вход, а червената стрелка показва отиващата си енергия. В синьо е действащия вход, и съответно сините стрелки, които показват идващата енергия. В лилаво е заведението. Времето ще покаже колко дълго ще просъществува.
 
Когато избирате къща, апартамент, помещение за офис или магазин, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е, получава ли сградата достатъчно Ци или потокът от енергия е блокиран по някакъв начин.
 
Сашка Величкова
 
 
 
 
 

 
 


 
 
 




 







 

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg