20 октомври, 2018

КАКВО Е БАЦЗЪЙ?


Бацзъй е древен китайски метод, чрез който може да се построи така наречената карта на съдбата на човек по неговата дата на раждане. Превежда се като 8 йероглифа. Те са подредени в четири стълба – годишен, месечен, земен и часови. Изчисляват се на базата на слънчевия календар, на който се базира цялата китайска метафизика. На горния ред са небесните стволове представени чрез 10-те елемента, а в долния са земните клонки - представени чрез 12-те животни.
Основния знак в картата е небесния ствол на деня на раждане, който се нарича елемент на личността, дневна доминанта, господин на деня.
В основата на анализа стои системата на "Петте елемента".

Бацзъй не описва бъдещето, като нещо предопределено, а показва вродения потенциал на човек, като в същото време той е свободен да избира в какъв диапазон да следва своята "енергийна програма". Представете си един коридор, който ограничава възможностите на човек и той не може да излезе извън неговите граници, но движейки се в долната му част използва минимален процент от потенциала си, а в действителност има възможност да стигне тавана на способностите си.
Познаването на картата помага на човек да взима осъзнати решения, да използва правилно потенциала, способностите и възможностите дадени му от природата. Знаейки всичко това човек няма да губи време, занимавайки се с безполезни неща.

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg