20 октомври, 2018

КАКВО Е ЕЛЕМЕНТ НА ЛИЧНОСТТА И ЗА КАКВО НИ Е НУЖЕН?

Когато се прави хороскоп по западната астрология се изхожда от месеца на раждане. Казваме „Човек е зодия овен“ и цялата прогноза се изгражда на тази база.
Когато става въпрос за китайска астрология почти всички казват “Роден съм в годината на тигъра или на заека, на дракона и т.н. Това обаче не е основата около която се изгражда хороскопът. Елементите на годината показват какво е първото впечатление, което човек прави на околните, при общуване с него.
Основният елемент в китайския хороскоп, ядрото на човек, неговата същност, елементът около който се изгражда целият хороскоп, е небесният ствол на денят на раждане. За това, когато говорим за китайска астрология и искаме да охарактеризираме даден човек, правилно е да се каже какъв елемент е. Примерно, огън ян, дърво ин, метал ин и т.н.
В зависимост от елемента на денят, в който се е родил човек, в характера му преобладават определени черти. Един се е родил добър и консервативен, друг старателен и педантичен, а трети – емоционален и любознателен.
Естествено това не е единственият елемент, който определя характера на човек. В хороскопът има общо осем йероглифа – 4 елемента и 4 животни. Именно всички те и взаимодействието между тях определят нашия живот, проблемите и постиженията ни.
Елементите, от които е съставен хороскопът ни, не можем да променим, те са ни дадени ни по рождение. Можем обаче да подобрим съдбата си, или животът си, като променим поведението си, мисленето си, навиците в зависимост от елементите, които са ни полезни. Един от най-добрите начини да направим това, е като проявяваме определени черти от характера, съответстващи на благоприятната за нас стихия.
За да разберем кой елемент ни е нужен, за да се балансира картата ни, първо трябва да я анализираме и да определим от кой тип е.
Ако ви е нужно да усилите чертите на някой елемент, старайте се да проявявате колкото се може по-често положителните черти на този тип личност. И обратното, ако е нужно да намалите влиянието на друг елемент, трябва да проявите воля и да не използвате отрицателните черти на този тип личност.
Двата основни вида карти са слаба и силна. Примерно, вие сте слаб огън, тогава качествата на хората с елемент дърво и огън, ще бъде за вас тази сила, която ще ви помогне да подобрите късмета си. Ако сте силен огън, възможно е, да е необходимо да проявявате качествата на хората с елемент земя и метал.
Кои са положителните и отрицателните черти от характера на хората … ще прочетете в следващите статии.

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg