12 май, 2021

ОГЛЕДАЛАТА ВЪВ ФЪН ШУЙ

 

Въпреки купищата изписана информация по темата, все още получавам въпроси относно разположението на огледалата, защото много хора се страхуват от тях.

Основните притеснения са за коридора и спалнята.

И в едното, и в другото помещение има нужда от огледало и не трябва да се лишавате от това удобство, само защото всякакви хора пишат по темата без да имат нужните знания. 









За жената е много важно да може да хвърли последен поглед върху визията си преди да излезе, затова огледало в антрето е абсолютно задължително. При това е добре то да бъде достатъчно голямо, за да се видите в цял ръст. Важното е огледалото да не бъде срещу входната врата. Не е проблем ако вратата се отразява в огледалото, не трябва то да бъде точно срещу нея. Това би могло да попречи на енергията да влезе през вратата.



За огледалата в спалнята е изписано какво ли не. Най-разпространения мит, е че огледалото може да доведе до развод. Във фън шуй има някои фактори, които биха могли да създадат предпоставки за развод, но това със сигурност не е огледалото. Добре е все пак да не прекалявате с огледалата, едно ви е напълно достатъчно. Огледални стени, а също и огледален таван не са желателни. Те биха могли да ви повлияят на психично ниво, да се чувствате неспокойни и напрегнати.



Друга не толкова често правена грешка, но все пак се среща, е поставянето на огледала едно срещу друго. Виждала съм такова изпълнение в апартаменти с дълги тесни  коридори. Обикновено хората го правят с цел визуално разширяване на пространството или забавяне на енергията, когато има врати в двата края на коридора. В случая обаче се постига едно блокиране на енергията, което също не е добре.


И накрая една често срещана заблуда при хората интересуващи се от фън шуй – огледалото да отразява масата за хранене. Подобен съвет може да прочетете в книгите. Препоръчва се за увеличаване на благосъстоянието. В този случай огледалото едва ли ще помогне, но няма и да навреди. 

За тази цел има други методи и едно от фундаменталните понятия във фън шуй е концепцията за ин и ян. Ян отговаря за притока на пари, а ин за тяхното съхраняване. Как да постигнете този баланс в дома си може да разберете от моите курсове или като оставите заявка за консултация на имейл sashkavel@abv.bg

В заключение мога да кажа, че няма нищо страшно в използването на огледала в интериора, стига да го правите разумно и с мярка.


Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg