16 май, 2021

ИЗТОЧНИЦИ НА ША ВЪВ ФЪН ШУЙ



Тези снимки направих миналата седмица по маршрута Владая - Златните мостове. Буйната Владайска река е типичен пример за Ша (негативна енергия във фън шуй). Освен, че е много бърза и не позволява в близост до нея да се натрупва и съхранява енергия, силния шум също се явява вид Ша. Обикновено отивам на Витоша да се насладя на природата, чистия въздух, тишината и спокойствието, затова не ми беше особено приятно по този маршрут. За да си кажем нещо трябваше да надвикаме оглушителния тътен на буйните води.  По тази причина не е добре да се живее в близост до буйна планинска река.

Кои обекти могат да бъдат Ша?

Във фън шуй негативна енергия създава всичко, което е прекалено силно – както прекалено активно, така и прекалено пасивно. Също и всичко, което ни създава някакъв дискомфорт.

Прекалено янска енергия създават освен бързо движещите се води и високо скоростните булеварди. Не е добре да се живее на улица, където колите могат да се движат с висока скорост, дори да надвишат позволената. В София например такива са булевард „България“, “Цариградско шосе“, „Цар Борис 3“.

Противоположното на планинската река е блатото. В него водата не се движи, не се обновява, застоява и се замърсява. Това създава прекалено силна инска енергия. Други такива обекти са гробищата, запустели паркове, не достроени изоставени сгради.

Но не всяка улица по която колите се движат с висока скорост и не всяка спокойна вода създават Ша енергия. Благоприятните места по изброените булеварди примерно, са около светофарите и пешеходните пътеки, където колите намаляват скоростта и дори спират. Водата в някои езера на повърхността изглежда спокойна и неподвижна, но в действителност тя постоянно се обновява.

И докато къщи до планинска река или блато не се срещат много често, то има и други обекти създаващи Ша енергия, които са по-разпространени.

В повечето случаи това са такива обекти, които се открояват от общия пейзаж.

Например, изсъхнали дървета, електропроводи, изкопни ями с дъждовна вода, сметища, агресивни сгради и т.н.

Дали различните видове Ша ще ви окажат някакво влияние зависи главно от разстоянието и направлението в което се намират, както и от редица други фактори. 

 

Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg