14 януари, 2022

ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ТИГЪР

 

Мишката е първото животно от 12 годишния цикъл. Това, което започна в годината на мишката в глобален аспект се доразви в годината на бика. Двете животни са свързани със сезона зима и образуват двойка, защото са с различна полярност по ин – ян. 

Следващата такава двойка са тигъра и заека. Те са свързани с пролетта, т.е. с настъпването на 2022 година можем да очакваме промяна в посоката на движение. Идва нова Ци с нова динамика, която ще се реализира и завърши през 2023 година. Енергията се променя, процесиите и тенденциите се променят, но всеки човек приема тези промени по различен начин. Някои ги чувстват и забелязват по-рано, други по-късно и съответно адаптирането към тях също се осъществява в различни периоди от време.

Небесната Ци е представена от водата, а земната – от дървото. Двете енергии са в хармонична връзка, тъй като водата поражда дървото. Освен това в тигъра има скрити още огън и земя, т.е. получава се почти пълен цикъл на взаимодействие между петте елемента (липсва само метала). Енергията се движи плавно и преминава от един елемент към друг, така че има надежда нещата да се развият в благоприятна посока. И тъй като енергията тече от небесната към земната Ци, може да се каже, че вселената дава своята благословия за реализиране на нашите идеи и проекти. Енергията тече плавно от замисъла към реализацията. Същото съчетание имахме през 2020 година, но тогава металът пораждаше водата. Водата е свързана със страха, интуицията и мъдростта, така в зависимост от индивидуалните особености на човек у едни хора надделя страха, а у други интуицията и мъдростта. В следствие на това действията на хората бяха продиктувани от едното или от другото.

Последните няколко години бяха енергийно студени поради липсата на огън. Той ще се появи за първи път през 2022г. Макар и дълбоко скрит в тигъра, огънят ще ни донесе така необходимите оптимизъм, вяра и надежда за по-добро бъдеще. За съжаление небесния ствол на годината е във фаза болест, което означава, че темата, с която ни занимават в последните две години по отношение на здравето, все още ще е актуална. Все пак, надявам се от месец май нещата постепенно да започнат да се променят.

Тигърът е агресивно животно, така че не е изключено да станем свидетели на много конфликти през годината, при това изключително сериозни конфликти, които ще се помнят дълго.

Неговият елемент е дървото. То се свързва с творчество, обучение, развитие. Много хора ще използват креативни решения и нестандартни начини за справяне с проблемите, като това ще им помогне да се развиват и израстват. Отрицателните емоции на дървото са гняв, раздразнителност и агресивност. Затова едни хора ще се изразяват творчески и креативно, а други агресивно. Сами изберете към коя група искате да принадлежите и какво да развивате. Може да се борите с гнева и агресията, не като ги потискате, а като ги трансформирате в нещо градивно. Това не значи, че трябва да заемете спокойна и отбранителна позиция, напротив – трябва да се действа бързо и решително.

Годината ще започне ударно, защото ще се сблъскаме още в първия месец не с един, а с два тигъра. Предстоят ни много неочаквани изненади и глобални промени през годината. Ще спечелят тези, които са готови за това. Промени и неочаквани обрати могат да се очакват на всички нива. Ако искате да успеете в бизнеса и работата научете се да действате бързо. В същото време внимавайте бързината да не е за сметка на качеството.

Един съвет според хексаграмата на годината - никога не достигайте точката на пълно удовлетворение от работата или кариерата си. Винаги казвайте „това не е всичко“, защото когато го кажете, значи все още не сте завършили работата си, все още имате дълъг път пред себе си. Ако сте завършили всичко, значи сте достигнали върха на хексаграмата, което означава, че тя тръгва надолу. Хексаграмата казва, че това не е реалния край на проблема, а началото на нов проблем, началото на нов цикъл проблеми, нещо голямо е на път. Ако погледнете 2022 г. в този смисъл, негативните знаци казват, че след като бъде постигнато съвършенството, ще настъпи повратна точка и ще трябва да предприемете превантивни действия. Икономика, човешки отношения, политика - всичко ще бъде засегнато от промените.

За да бъдете в унисон с годината, развивайте положителните качества, които  тя носи – мъдрост, интуиция, смелост и решителност.

Ако искате да разберете какво да очаквате от годината на тигъра според вашите индивидуални особености, включете се в годишния Пътеводител.


Няма коментари:

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg