29 октомври, 2008

ПРЕМЕСТВАНЕ В ДРУГ ДОМ

 
В днешно време малко хора се раждат и умират в един същи дом. Повечето поне веднъж в живота си сменят жилището си. Преди всичко това се случва, когато младите хора създават свое семейство и напускат дома на родителите си.
Преместването в ново жилище е едно от важните събития в живота на човек. От това как ще обзаведете дома си и какви взаимоотношения ще установите с него, зависи какъв ще е по-нататъшния ви живот. При обзавеждането на жилището вие полагате енергийната база, която ще се развива година след година и ще определя вашия живот по време на пребиваването ви в този дом.
Първата крачка в процеса на преместването е да вземете решение, че ви е необходимо ново жилище. На този етап трябва да бъдете много внимателни и предпазливи, защото нашите емоционални и енергийни връзки с дома са много силни, а когато вземем решение за преместване част от нашата енергия протича в бъдещето, насочена в търсене на ново жизнено пространство. Домът, както и хората, чувства как ние се отнасяме с него и мислите за пренасянето могат да нарушат енергийната ви връзка. Може даже да ви се обиди, чувствайки, че вие му отделяте по-малко внимание и енергия. Не малко хора, на които предстои преместване, вече не се грижат за разлепените тапети или капещи кранове.
Разбира се, отделяйки по-малко време на жилището, което се каните да напуснете ще спестите средства и време. Всеки консултант по фън шуй ще ви каже обаче, че не трябва да правите това, защото ако атмосферата в дома се влоши, то това ще затрудни позитивните промени във вашия живот. Продължавайте да поддържате дома си в образцово състояние и бъдете благодарни за това, което имате. Постарайте се да оставите жилището си в такова състояние, в каквото искате да намерите новото. Не жалете време за почистване, като под това се разбира не само физическо почистване. Необходимо е и емоционално – съхраняване на щастливите спомени, които също можете да вземете със себе си. Внимателно и грижовно опаковайте имуществото си. Мислете за вещите, които държите в ръцете си, спомнете си с какво удоволствие сте ги придобили и как са ви служили. По този начин те попиват положителна енергия, която после ще пренесете в новия си дом.
Преди да напуснете дома си постарайте се да останете за малко в него сами или със семейството си, като обиколите всички стаи и мислено се върнете към приятните моменти, които сте изживели и ги съхранете в съзнанието си. Благодарете на дома си за всички радости и несгоди, които сте преживели заедно и се сбогувайте...
След като вече сте взели решение да се преместите ви предстои да изберете ново жилище.
Ако разглеждате нов дом, в който преди това никой не е живял, е необходимо внимателно да проверите дали ви подхожда. Проверката се прави по много параметри, които са в арсенала на фън шуй.
Ако разглеждате квартира, в която вече е живял някой, то нещата малко се усложняват. Съгласно фън шуй, да се нанесете в такъв дом означава да „влезете в кожата на предишните собственици. Навиците, начина на живот и даже съдбата на тези, които са живели в жилището преди вас, в една или друга степен могат да ви повлияят. Това влияние ще се усеща няколко години, защото техните мисли, чувства и постъпки са сформирали емоционалната аура и енергийното пространство на дома, в който се каните да живеете.
Преди да се нанесете се запознайте с дома. Като начало останете там сами. Разходете се из стаите, постойте със затворени очи, опитайте се да усетите енергиите на дома.
Направете генерално почистване. Измийте прозорците, пода и стените. Старателно изчистете всички ъгли и помнете – по този начин почиствате не само боклука, но и остатъците от енергийното поле на тези, които са живели преди вас. Въпросът не е в това, дали са хубави или лоши тези енергии. Важното е в дома да се сформира ваше лично енергийно поле.
При влизането в нова или стара квартира, без значение, е добре да направите освещаване. Как точно ще направите това, зависи от културата и традициите ви и от вашето лично виждане по въпроса. Същността на тази церемония е духовна трансформация на отрицателната енергия на дома в положителна. Ако от предишните собственици са останали мебели по-добре ги махнете. Избягвайте да спите на старо легло. Разопаковайте старите си вещи, почистете ги и ги подредете с любов и внимание. Нека те да донесат в новия ви дом енергия на радост и красота.
Традицията да се отпразнува шумно нанасянето в нов дом, съхранила се по някои места до ден днешен, е много хубава. Празника помага на новодомците да оповестят на духа на дома за своето пристигане и да утвърдят своите права. Впрочем самите детайли на освещаването не са толкова важни, колкото това, че вие сте решили да отбележите началото на нов цикъл в своя живот.
Помнете – главното, от което зависи енергията във вашия дом зависи от любовта, която вие давате и получавате в него।

Лев Игельник
превод: Shoshi

1 коментар:

фаянс цени каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Сътрудници

На този имейл адрес може да се свържете с консултант:

sashkavel@abv.bg